La magistrada veu provat que Víctor Manuel Yeste va presentar el suposat títol de metge el 10 de juliol de 2014 al Col·legi de Metges de Girona per tal que l'habilités per poder exercir.
Ho va fer malgrat que no havia aprovat la carrera i, per tant, falsejant la documentació aportada a l'ens que li va atorgar el número de col·legiat 6.333.
Un cop habilitat, Yeste va aconseguir contractes en diversos centres hospitalaris de l'Alt Empordà. En concret, ha quedat provat que va treballar des de l'1 d'agost de 2014 al 7 de febrer de 2015 a l'Àrea Bàsica de Salut de Peralada.
Del 8 d'octubre de 2014 al 20 d'abril de 2015 va estar treballant a l'ABS de l'Escala i d'aquí va passar a l'hospital de Figueres on va treballar des del 21 d'abril al 30 de setembre de 2015.
A més, del 12 d'octubre de 2015 al 9 de maig de 2016 va exercir com a metge de família a l'hospital de Santa Creu de Figueres.
Finalment, la resolució acredita també que va treballar en els Punts d'Atenció Continuada de la Jonquera, Llançà i Figueres.
A més, la sentència del jutjat penal 2 de Figueres dona la raó a la Fiscalia i a l'acusació particular i recull l'agreujant de reincidència, ja que el processat va ser condemnat pel mateix delicte per un jutjat de Múrcia.
Per tot plegat, se'l condemna a 1 any i 7 mesos de presó i al pagament de les costes del judici. La Fiscalia sol·licitava dos anys de presó, mentre que l'Institut Català de la Salut i el Col·legi de Metges de Girona, com acusació particular, en sol·licitaven tres. La defensa de l'acusat reclamava l'absolució.
La sentència no és ferma i es pot recórrer.