La plataforma digital pretén connectar i inspirar la gent per crear nous horts urbans a partir d'un espai dinàmic. En aquest web els usuaris podran consultar tota la informació relacionada amb les ciutats comestibles.
S'hi pot trobar una biblioteca de recursos gratuïts, eines de seguiment de l'impacte dels horts urbans o un catàleg d'iniciatives de ciutats comestibles, entre d'altres. Es permet la interacció entre usuaris i també entre empreses i organitzacions que estan vinculades a l'agricultura urbana.
De fet, la plataforma que han creat L'Institut Català de Recerca de l'Aigua (ICRA) i la Universitat de Girona (UdG) té una part de xarxa social destinada a aficionats. Això permet que els usuaris puguin publicar notícies i esdeveniments, compartir vídeos i fotografies o penjar manuals i articles.
A més també es poden crear comunitats d'usuaris centrades en un tema concret i trobar especialistes que facin assessorament d'un camp.
Per altra banda, les empreses i organitzacions dedicats a l'agricultura urbana també poden tenir els seus perfils d'horts o botigues d'alimentació local i altres tipus d'activitat. Hi haurà un catàleg interactiu geolocalitzat que permet buscar iniciatives i solucions.
A més, les empreses poden fer servir la plataforma per monitoritzar la productivitat i l'èxit de les propostes que tenen. De forma automàtica es genera un informe amb els indicadors que les empreses i organitzacions escullin.
També hi ha una eina per dissenyar i planificar solucions d'horts urbans individuals i també a escala de ciutat.
La plataforma forma part del projecte Xarxa de Ciutats Comestibles, en anglès Edible Cities Network (EdiCitNet), coordinat per la Universitat de Berlín. Un projecte de 5 anys de durada finançat pel Programa Horizon 2020 de la Comissió Europea que explora mètodes sostenibles de producció, distribució i consum urbans d'aliments, també coneguts com a "solucions de ciutats comestibles", amb l’objectiu de fomentar la resiliència mediambiental i social a ciutats d'Europa, Amèrica Llatina, Àfrica i Àsia.
Durant els darrers 3 anys, els diferents socis del projecte han treballat amb aquesta missió. Per al desenvolupament de la plataforma l’ICRA-CERCA i la UdG, també han comptat amb la implicació de la Fundació Solidaritat de la UB, el Royal Melbourne Institute of Technology, amb seu a Barcelona, i l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat.