La primera sessió oficial de la Taula de la Indústria s'ha celebrat aquest dimecres per abordar conjuntament l'emergència per la sequera a Catalunya.
L’objectiu és que sigui l’òrgan principal d’interlocució entre el Departament d'Acció Climàtica i la indústria agroalimentària amb les organitzacions representatives del món de de la producció de carn, de cava, de vi, de llet o de fruita .
El secretari d’Alimentació, Carmel Mòdol, ha manifestat que "amb la constitució de la Taula es dona resposta a una mancança històrica d'interlocució amb el sector industrial més important de Catalunya i que és estratègic per al desenvolupament econòmic del país".
En el context actual de sequera es preveu, si les previsions meteorològiques no canvien, que la conca del sistema Ter-Llobregat també entrarà en la fase d’emergència, fet que suposa que la indústria, inclosa l'agroalimentària, ha de reduir el consum d’aigua un 25%. Per això, la taula ha debatut les mesures que pot aplicar la indústria per millorar l’eficiència en l’ús de l’aigua.
"Les restriccions d'aigua afectaran tant els processos productius com en alguns casos a la composició del mateix producte", ha manifestat el secretari d'Alimentació.
La taula ha creat un grup de treball per fer el seguiment de les mesures que el Departament desenvolupi per ajudar a les indústries.
L'organisme està format pel Govern i per les organitzacions representatives dels diferents subsectors de la indústria agroalimentària: Federació Empresarial de Carn i de les Indústries Càrnies (Fecic), Associació Empresarial Càrnica (Anafric), Associació d'Elaboradors de Cava (Aecava), Associació Vinícola Catalana (AVC), Associació Empresarial de Fruita de Catalunya (Afrucat), Pimec, Federació de Cooperatives Agràries de Ctalunya (Fcac), Institut de la Llet -format per empreses com Danone o Caprabo i gremis d’artesans.