En directe: Hot dance 80 - REPETICIÓ

 Llagostera Ràdio on-line

L'animal electrocutat a la línia elèctrica. / Foto: natura Sterna

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El grup de natura Sterna va localitzar aquest passat diumenge un nou duc electrocutat entre els termes de Palamós i Calonge i Sant Antoni.

L'entitat alerta que les electrocucions són, amb un 35%, la "principal causa de mort" d'aquesta espècie al Baix Empordà i argumenten que es deu "als dissenys i la manca d'aïllament dels cables dels suports elèctrics".

L'incident, a més, coincideix en l'època de cria d'aquest ocell rapinyaire, un "moment molt crític" perquè els polls necessiten atenció i alimentació que "la baixa d'un dels reproductors pot posar en perill".

Sterna, a més, alerta que en la campanya de seguiment d'enguany han trobat poques parelles reproductores i un nombre de polls per posta més baix en relació als últims anys.

L'entitat remarca que, tal i com estableix el protocol, el cos d'Agents Rurals s'ha fet càrrec del cas i ha requerit a la companyia elèctrica que retiri l'ocell per poder fer la necròpsia al centre de fauna. Segons Sterna, els Rurals han aixecat acta dels fets i han instat a adoptar mesures correctores.

Vota el número 1

Pel 24 de maig

COL·LABORADORS