En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La necessitat de crear espais de lleure inclusius va portar a la Mirona de Salt, la Fundació Casa de la Música i Cultura SN a crear l'espai musical Boomerang.

Es tracta de sessions de música en directe i discoteca pensats per a persones amb discapacitat intel·lectual però que també estan obertes a tot el públic general amb l'objectiu que el col·lectiu pugui socialitzar.

Per a aquestes sessions, els organitzadors fan servir la sala 2 de la Mirona de Salt com a escenari. Adapten la llum i el so a les necessitats del col·lectiu i la barra de bar només ofereix begudes sense alcohol. A partir d'aquí, el públic pot gaudir d'una sessió de música de discoteca o també de música en directe.

La iniciativa va arrencar el 2011 i s'anava desenvolupant de forma periòdica. El 2020, però, es va paralitzar el projecte a causa de la pandèmia. Ara els tres impulsors del Boomerang han decidit reprendre la iniciativa i organitzar la primera sessió aquest diumenge 26 de maig de 5 de la tarda a 8 del vespre. Hi haurà DJ Kinder que punxarà música i també es preveuen altres sorpreses al llarg de la tarda.

Els organitzadors veuen la música com un recurs i una plataforma per a la inclusió del col·lectiu de persones amb discapacitat i per això aposten per crear un espai adaptat a les seves necessitats però obert a tot tipus de públic. La idea és que les persones gaudeixin de la cultura i incloguin també la socialització. Boomerang està pensar per tenir una mitjana de 150 persones en cada sessió.

A més, el logotip de Boomerang incorpora la tipografia Anna. Aquesta tipografia està feta per Anna Vives, una noia amb la Síndrome de Down, que ha creat la seva pròpia tipografia disponible per escriure en qualsevol suport