En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

L'App que ha llançat l'Ajuntament de Girona "SMO Girona".

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Ajuntament de Girona ha llançat una aplicació mòbil a través de la qual es vol millorar l'ocupabilitat i fer més àgil la recerca de feina, la formació o l'emprenedoria a la ciutat.

Amb 'SMO Girona', l'usuari disposarà de totes les ofertes de treball que hi ha disponibles, així com els cursos que s'imparteixen per millorar l'ocupabilitat, però també podrà demanar assessorament per engegar un projecte empresarial a la ciutat.

L'aplicació, que és gratuïta, s'ha presentat aquest dimecres i ja està disponible per IOS i Android. Quan l'usuari entra a 'SMO Girona' es troba quatre apartats i pot accedir al que més li convingui: feina, formació, emprenedoria o orientació. A dins de cadascun trobarà tota la informació necessària.

En el cas de les ofertes de feina, l’usuari es pot inscriure a la que més li convingui i des d'allà gestionar les dades curriculars com la formació, l’experiència laboral o els idiomes que domina. A banda, també es poden consultar tots els cursos formatius que es porten a terme des de l’SMO i inscriure-s’hi.

Cal tenir en compte que l’any 2023 fins a 6.000 persones es van interessar per les ofertes del Servei Municipal d’Ocupació (SMO) de Girona. En aquest sentit, el servei va gestionar 815 ofertes de feina que suposaven 1.148 llocs de treball. D’aquests, el 41,40% es van cobrir amb persones que s’havien apuntat des de la borsa de treball de l’SMO. En total, es van realitzar 678 insercions laborals. En relació als cursos, l’any passat se’n van dur a terme més de 70, entre formacions i tallers.

Amb anterioritat existia una app del servei, però només permetia l’accés a la borsa de treball. El consistori destaca que aquesta eina suposa haver fet “un pas més” perquè permet permet accedir a totes les activitats de l’SMO.

Des de l’Ajuntament de Girona assenyalen que aquesta aplicació és "important" ja que "modernitza i actualitza" l’SMO per tal de poder aconseguir "major rigor i eficiència possible".