En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

El resident de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, acompanyat dels vicepresidents Fermí Santamaria i Albert Piñeira minuts abans de començar el ple. / Foto: Diputació de Girona

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El servei d'intervenció especialitzada per a les víctimes de violència masclista i el d'acollida i recuperació que hi ha al Gironès passaran a ser gestionats per la Diputació de Girona a partir del novembre.

Aquesta gestió directa serà possible després de l'aprovació de dos convenis entre la Diputació i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies durant el plenari que s'ha celebrat aquest dimarts 16 d'octubre.

En primer lloc, el servei d'intervenció especialitzada, té com a objectiu atendre a les víctimes i orientar-les sobre quines opcions poden prendre per recuperar-se dels episodis de violència viscuts.

El servei també es coordina amb els serveis socials corresponents per tal de concretar una acció conjunta. En total, suposarà una despesa de 277.500 euros (més iva) que assumirà el govern català i que transferirà a la Diputació.

Per altra banda, el servei d'atenció i recuperació comptarà amb un espai per atendre a un màxim de nou dones i aquestes podran conviure amb els seus fills, en cas en què en tinguin. Bàsicament, el servei està pensant per a les víctimes que han patit violència en la parella i han hagut de marxar de la seva llar. La Generalitat transferirà fins a 509.296 euros més IVA a l'any a la Diputació de Girona perquè gestioni aquest servei.

A més, també s'han aprovat dos convenis més per gestionar el servei tècnic dels punts de trobada de Figueres i el Gironès. Aquests espais serveixen perquè els menors tutelats puguin veure els seus pares en unes instal·lacions més neutres que les utilitzades fins ara, com per exemple els jutjats o la comissaria.

D'altra banda, el plenari de la Diputació de Girona també ha acordat crear una nova línia de subvencions destinada als ajuntaments que apostin per la compra d'habitatges amb usos socials. D'aquesta manera, cada municipi que inverteixi en pisos destinats a polítiques socials podrà rebre entre 10.000 i 30.000 euros amb un màxim de tres habitatges per a cada ajuntament.

També s'ha aprovat inicialment una línia de subvenció per finançar les activitats de les oficines joves dels municipis. En total, es poden demanar fins a 5.000 euros però aquesta ajuda estarà destinada a aquells municipis que tinguin més de 15.000 habitants o que siguin capitals de comarca.

A més, s'ha acordat de forma unànime signar convenis amb els ajuntaments de Camprodon, Palafrugell, Riudellots de la Selva i Roses perquè puguin instal·lar una xarxa de calor amb una caldera de biomassa. L'ens ha reservat una partida de 319.640 euros per a les ajudes amb la instal·lació de les noves bombes de calor.