En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Un dels Guàrdies Civils del GAR a sobre del cotxe patrulla. / Foto: Gerard Vilà (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Guàrdia Civil ha detingut a una persona a Salt en un operatiu contra el fonamentalisme gihadista. Els agents han entrat com a mínim a un domicili del número 139 de l'Avinguda dels Països Catalans.

L'operatiu ha començat pels volts de les 7 del matí. Després d'unes tres hores d'escorcoll, s'han emportat un home que, segons fonts veïnals, és el propietari d'una empresa de construcció.

Al dispositiu hi han participat agents del Grup d'Acció Ràpida (GAR), a més d'agents d'investigació i efectius experts en explosius (TEDAX). Cap a les 10 del matí, els policies s'han endut el detingut en un cotxe del cos i la resta d'agents han marxat.

L'operatiu policial que s'ha fet aquest dimarts al matí a Salt contra el fonamentalisme gihadista afecta altres punts de l'Estat. L'Audiència Nacional, que s'ha fet càrrec del cas, ha ordenat entrades i escorcolls en domicilis de Tenerife, Algesires i Almeria,a més del de Salt.

Segons fonts de la fiscalia, s'investiga un conglomerat de pàgines web que publiquen i difonen continguts del grup terrorista Estat Islàmic. A més, també s'hi promocionaven els integrants i simpatitzants de l'organització.

Durant els escorcolls que s'han fet a les diverses localitats, s'han identificat persones que es baixaven i compartien aquests continguts.