En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La depuradora de Campdorà. / Foto: Ajuntament de Girona

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La depuradora de Campdorà consumeix 3.364.913 kWh a l'any. Es tracta d'un consum energètic molt elevat per tots els procediments de tractament d'aigües que s'hi fa.

Ara, la intenció de l'Ajuntament de Girona és reduir una part d'aquest consum energètic a partir de l'energia solar que produeixin les plaques fotovoltaiques que s'hi projecten.

Concretament es preveu instal·lar 700 plaques en edificis i terreny que encara no està edificat que inclou el recinte de la depuradora. Aquest conjunt de plaques generarien 470.000 kWh anuals, deixant la factura elèctrica de l'estació per sota dels 3 milions de kWh en el consum anual. La resta, provindrà del subministrament habitual d'energia. Malgrat tot, el govern local preveu evitar l'emissió de 112,72 tones de CO2 a l'any amb l'autoproducció energètica.

El regidor d'Acció Climàtica, Sergi Cot, ha remarcat que aquesta planta serveix perquè "la ciutat vagi fent passos cap a la sobirania energètica". En aquest sentit, el regidor recorda que el sector industrial "té una gran demanda energètica" però cal treballar per reduir aquesta dependència incrementant l'autoproducció en la mesura del possible. Per això inclou el projecte com "un granet de sorra contra l'emergència climàtica".

El contracte per instal·lar aquest camp d'energia fotovoltaica té un pressupost de licitació de poc més de 400.000 euros. La redacció del projecte s'ha finançat a través de l'Agència Catalana de l'Aigua i la instal·lació de les plaques també es finançarà de forma íntegra amb aquest organisme de la Generalitat.