En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Professionals de la Unitat d'Insuficència Cardíaca de l'hospital Trueta. / Foto: ICS Girona

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La insuficiència cardíaca s'ha convertit en un problema de salut pública de primer ordre davant de la prevalença a l'alça de la patologia i a més està associada a una elevada morbimortalitat.

Per aquest motiu, l'hospital Josep Trueta de Girona ha començat a implementar una teràpia pionera a Catalunya en casos de persones amb insuficiència cardíaca i que tenen una contractilitat del cor reduïda, tot i rebre tractament farmacològic.

Aquesta teràpia es coneix en anglès per les sigles CCM i es basa en un dispositiu d'una mida similar al d'un marcapassos. L'aparell s'implanta amb anestèsia local a la zona subcutània del pectoral i té un generador i dos elèctrodes.

Aquesta teràpia s'ha aprovat per diverses agències sanitàries reguladores i ha demostrat una millora en el control dels símptomes i les descompensacions en la freqüència del cor. Això permet millorar la qualitat de vida dels pacients i també augmentar la tolerància als esforços.

El Trueta compta amb una Unitat d'Insuficiència Cardíaca especialitzada des del 2006. El 2018 va ser reconeguda per la Societat Espanyola de Cardiologia, fet que la converteix en l'única de la demarcació de Girona amb aquest reconeixement.

Compta amb especialistes de cardiologia, medicina interna i infermeria especialitzada en insuficiència cardíaca. Anualment atén una mitjana de 1.000 pacients.