En directe: El Safreig - REPETICIÓ TEMPORADA 23-24

 Llagostera Ràdio on-line

Alguns dels representants que han anat a la presentació del FITAG. / Foto: Miquel Millan

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La 24a edició del Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (FITAG) comptarà amb una vintena de companyies que passaran pels diferents escenaris de les comarques gironines.

El centre neuràlgic serà la capital de la demarcació, però també es podran veure propostes a cinc municipis més: Vidreres, Caldes de Malavella, Campdevànol, La Cellera de Ter i Sant Gregori.

La cita serà del 27 al 31 d'agost i l'espectacle inaugural, 'The Viy', anirà a càrrec del grup de teatre-dansa de la Universitat de Zaporija, d'Ucraïna. Un espectacle basat en la novel·la de terror de l'escriptor Nikolai Gogol i que es podrà veure al Teatre Municipal de Girona.

A més de la companyia ucraïnesa, en aquesta edició es podran veure representacions d'agrupacions internacionals d'Itàlia, Algèria, Polònia i del Marroc.

Com és habitual, però, també es mostraran propostes catalanes, entre les quals algunes de gironines. També hi haurà companyies de la resta de l'Estat, en concret, de València, País Basc, Madrid, Castella - la Manxa i Navarra.

Entre els escenaris on es podran veure les representacions hi ha el refugi antiaeri, el Foment o l'aparcament Saba de la plaça de l'antic hospital Santa Caterina de Girona.

En la presentació del festival que s'ha fet aquest dimarts a Girona, els responsables del FITAG han destacat el fet que el festival ha "consolidat la seva posició de referència en l’àmbit teatral amateur internacional".

Amb el lema 'Clima FITAG' s'ha volgut representar el certamen com un "refugi teatral". En aquest sentit, des de l'organització es vol mostrar el festival com un espai que "acull la diversitat en totes les seves formes" i que "converteix la ciutat en epicentre de la pluralitat".

A la presentació hi han participat, entre d'altres, el vicepresident i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Jordi Camps, el segon tinent d’alcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats i el director artístic del FITAG, Xavier Ayats.