En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Els assistents a l'acte d'homenatge a les llevadores realitzat per ERC de Llagostera. / Foto: ERC Llagostera

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El grup municipal d’Esquerra a Llagostera vol dignificar la memòria de les llevadores al municipi.

Per aquest motiu presentaran una moció al Ple de l’Ajuntament de Llagostera proposant canviar el nom del carrer José Canalejas pel de carrer de les llevadores.

Així ho va explicar el portaveu d’ERC a Llagostera, Eduard Díaz, durant la celebració d’un acte d’homenatge a les llevadores al Parc de la Torre divendres passat i organitzat pel grup municipal d’ERC.

Segons Díaz és “un gest simbòlic per reconèixer de manera permanent la seva contribució a la salut i el benestar de la comunitat”. També creu que la proposta serà ben rebuda per tots els altres grups polítics que formen part del Ple, Junts per Llagostera, CUP-Alternativa i el PSC ja que segons explica “és cosa de tots protegir i conservar el patrimoni immaterial del nostre municipi, i la tasca de les llevadores va tenir, i segueix tenint, una gran transcendència en la vida de les dones de Llagostera.

D’altra banda també demanaran dignificar l’espai que està dedicat a la llevadora Manuela Izquierdo i sol·licitaran al consistori la creació d’una exposició sobre la història de les llevadores i poder preservar el seu llegat.

Durant l’acte realitzat divendres de la setmana passada al Parc de la Torre, la infermera jubilada i autora de la crònica “Breu història de la infermeria a Llagostera, Rosa Maria Massana, va destacar la tasca de les llevadores durant una època on els recursos mèdics i de mobilitat eren escassos, tot subratllant el paper fonamental d’aquestes professionals com a suport físic i emocional per a les dones que donaven a llum.

A dia d’avui la feina de les llevadores, als hospitals i als CAP, es centren a cuidar l’estat emocional de les mares i acompanyar-les durant el part, tal com va explicar a llevadora actual del CAP de Llagostera, Marta Sagué.

Durant l’acte també es va comptar amb el grup llagosterenc Dones (S)Àvies, les quals van compartir anècdotes i experiències personals als assistents a l’acte.