En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Els equips mòbils de salut mental de l’IAS. / Foto: IAS

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Des del 2017 els equips del Programa de Suport Individualitzat (PSI) de l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS) han atès una mitjana de 287 persones anuals a les comarques gironines.

Al llarg de 7 anys s'ha arribat als 2.014 pacients.

Són persones que ja formen part de la Xarxa de Salut Mental i Addiccions però habitualment tenen problemes per seguir el tractament habitual i anar al centre de salut mental.

Els professionals d'aquests equips mòbils és donar suport a aquestes persones perquè visquin soles en el seu domicili i evitin ingressos hospitalaris.

En els equips hi ha tretze professionals d'infermeria, treballadors i educadors socials. Estan repartits per tota la demarcació de Girona i des del 2017 han fet 38.844 visites assistencials. N'hi ha de tipus diferents, com ara primeres visites, acollides del servei, seguiment dels pacients, atenció a les víctimes, entre d'altres.

Els treballadors del PSI valoren positivament aquest servei perquè permet oferir "un seguiment proper i individualitzat" de cada persona i, d'aquesta manera, fer "una millor atenció i acompanyament". Així ho explica la treballadora social Maria José Guzmán, membre d'un dels equips PSI de l'IAS.

La mitjana d'edat dels usuaris ronda els 41 anys i la meitat del servei eren homes. Pel que fa a patologies, un 40,2% dels pacients estan diagnosticats d'esquizofrènia i altres trastorns psicòtics, un 22% tenen trastorn bipolar, un 8,5% trastorn de personalitat i un 7,5% trastorn per idees delirants.