En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La reunió que s'ha fet entre la direcció del Trueta, el gerent de la Regió Sanitària, el director territorial d'Interior i els Mossos. / Foto: Departament de Salut

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La direcció de l'hospital Josep Trueta ha engegat diverses mesures per millorar la seguretat del centre arran dels aldarulls que hi va haver la nit del doble crim.

Després del tiroteig a Font de la Pólvora, familiars de les víctimes es van concentrar davant l'hospital i van intentar entrar a Urgències, cosa que va obligar els Mossos d'Esquadra a intervenir i a enviar reforços per rebaixar la tensió.

Mentre va durar la situació, aproximadament fins a les tres de la matinada, l'hospital Trueta va haver de derivar les urgències cap a d'altres centres (com el Santa Caterina). A més, també hi va haver moments en què els familiars van arribar a forcejar amb els policies.

Per abordar la situació que es va viure, i buscar solucions, ahir es va celebrar una reunió entre la direcció del Trueta, responsables de riscos laborals, el Departament de Salut i els Mossos d'Esquadra. Hi van assistir el gerent de la Regió Sanitària, Jaume Heredia; el director territorial d'Interior en funcions, Eduard Adrobau i quatre agents dels mossos de la Unitat de Seguretat Corporativa (que és la que s'encarrega de vetllar per la seguretat a les instal·lacions i als edificis).

Durant la trobada es va acordar que els Mossos d'Esquadra faran una avaluació per analitzar els mecanismes de seguretat que té establerts l'hospital Josep Trueta. Analitzaran entre d'altres els sistemes de control d'accessos, les càmeres de videovigilància, els botons de pànic o la dotació d'agents de seguretat. Els resultats de l'auditoria també permetran fer propostes per millorar la seguretat de les instal·lacions.

En paral·lel, des de l'hospital també es potenciarà la formació per detectar i prevenir situacions de violència cap al personal sanitari. Es farà en col·laboració amb els mossos, amb l'objectiu que arribi a tota la plantilla. I un dels aspectes que s'introduirà en aquestes sessions serà, precisament, el de conscienciar el personal sobre la importància de denunciar les agressions (acció que, com precisa el Trueta, recau damunt les víctimes).

Justament, segons destaca l'hospital, "aquesta va ser una de les línies de treball a què es va comprometre el conseller de Salut, Manel Balcells, en una trobada que va mantenir amb una representació dels professionals que estaven treballant la nit de Sant Joan al Trueta". En aquest sentit, el conseller va assegurar que des de la Generalitat treballarien per buscar opcions que facilitessin que les persones agredides presentessin denúncia pels fets.

Durant la trobada, Manel Balcells també va traslladar el seu "suport, agraïment i reconeixement" als professionals afectats i es va interessar pel seu estat emocional.

De fet, subratlla el Trueta, l'acompanyament psicològic al personal que treballava la nit dels aldarulls "ha estat una de les preocupacions de la direcció del centre, que des del primer moment va organitzar sessions de suport emocional, tant individuals com grupals, als professionals que ho desitjaven". Aquestes sessions es van començar a fer la mateixa setmana dels fets i s'allargaran tant com sigui necessari.

En paral·lel, avui també s'ha fet una reunió extraordinària amb el Comitè de Seguretat o Salut de l'hospital Trueta. Durant la trobada, s'ha informat de les accions que s'han dut a terme des de la nit de la revetlla per al benestar emocional dels professionals, així com també les propostes amb què es treballa per millorar la seguretat del centre i de la plantilla.