En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Els terrenys on es projecta la ciutat esportiva del Girona FC. / Foto: Marina López (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Unió de Pagesos i l'Associació Naturalistes de Girona han presentat un recurs al contenciós administratiu el projecte de ciutat esportiva del Girona F.C que està previst a Vilablareix.

Segons les dues entitats, si finalment acaba tirant endavant suposaria "la destrucció de l'última plana agrícola de regadiu" que hi ha a la zona i per això demanen a la Justícia que ho aturi.

Al passat mes de març ja van presentar un recurs d'alçada al Departament de Territori perquè ho frenés, al·legant un defecte de forma a més de la vulneració al dret a la participació ciutadana en temes urbanístics i vulneració de la llei d'espais agraris.

Ara, però, les dues entitats han decidit portar-ho al jutjat amb l'argument que el Pla de Massana, zona on s'ubiquen els 74.000 metres quadrats de terreny, està protegit pel planejament municipal i catalogat com a sòl d'especial valor agrícola. A més, lamenten que l'únic objectiu sigui "afavorir una activitat privada que pot ser reubicada en qualsevol altre lloc que no sigui sòl no urbanitzable d'alt valor agrari".

A banda, Unió de Pagesos i l'associació Naturalistes de Girona argumenten que també es "perjudica greument la resta d’explotacions de l’entorn", d'una banda per la "retallada considerable de camps de cultiu" i de l'altra pels canvis en l’ús del sòl que es produiran a la zona en un futur. Uns canvis que comportaran, assenyalen les entitats, un augment del trànsit de persones, restriccions de pas a la maquinària agrícola i límits als treballs agraris, entre d’altres.

Per tot plegat, els denunciants defensen que la ciutat esportiva del Girona FC, s'edifiqui en sòl urbanitzable i no en sòl agrari. Sindicat i naturalistes alerten que el Pla d'Actuació Específica actual "és l’embrió d’aquesta futura ciutat esportiva" i lamenten que tiri endavant amb la connivència de l’ administració i que pràcticament elimina el darrer espai d’alt valor agrari que resta al municipi.