En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La façana de l'Ajuntament de Figueres. / Foto: Arxiu ACN

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Ajuntament de Figueres ha denunciat a la Fiscalia el compte d’Instagram 'Figueras Oscura' a qui acusa de “xantatge i extorsió” per part del seu responsable.

L’alcalde, Jordi Masquef, assegura en una declaració institucional que la persona que hi ha al darrera d’aquesta compte els ha demanat 20.000 euros per deixar de publicar vídeos d’incidents que es produeixen a la capital de l’Alt Empordà.

“Davant d’aquesta clara voluntat d’extorsió a la meva persona, vull dir-vos que aquest ajuntament no acceptarà cap xantatge”, assenyala Masquef en un missatge a la ciutadania.

Masquef veu “intolerable” que es “jugui a perjudicar la imatge de la ciutat, per pressionar l’Ajuntament a canvi de diners”. Per tot plegat, l’Ajuntament de Figueres ha denunciat a la Fiscalia els fets per tal que investigui si hi ha algun tipus de delicte. ‘Aquest compte d’Instagram té actualment 31.700 seguidors i es dedica a penjar vídeos de la ciutat on s’hi veuen tot tipus d’incidents.

Jordi Masquef ha reconegut que es produeixen incidents a la ciutat i demana als ciutadans que els hi facin arribar els vídeos o les denúncies a través dels canals habilitats o “sobretot” anant a la Guàrdia Urbana.

“Els que em coneixeu sabeu que no pararem fins a tenir una ciutat més cívica i segura. És el que ens vam comprometre i pel que estem lluitant. Creiem en la llibertat d’expressió però també en la col·laboració. Figueres l’hem de fer entre tots, però ens faríem un flac favor si continuem amb determinades actituds”.

La denúncia coincideix amb la protesta que hi havia convocada aquest dijous a dos quarts de set de la tarda davant de l'Ajuntament per demanar més seguretat. Poc després del comunicat municipal, el compte d'Instagram ha desconvocat la concentració.