En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha licitat les obres per connectar Campllong amb la depuradora de Riudellots de la Selva per millorar el sanejament de les aigües residuals de la localitat.

L'actuació consistirà en l'adequació d'un bombament existent a Campllong i la construcció d'un de nou al costat de la riera Gotarra.

A més, també es contempla fer una conducció subterrània que consisteix amb tres trams de col·lectors, d'una longitud total de 1.776 metres. Finalment, s'aprofitarà un tram ja existent dels primers metres de la canonada d'impulsió amb l'objectiu de minimitzar les afectacions al trànsit i als serveis existents soterrats que hi discorren.

Els treballs, que tenen una durada de 6 mesos i un pressupost d’1,1 milions d’euros serviran per millorar el sanejament de les aigües residuals de Campllong. La xarxa de sanejament de la localitat és de tipus separatiu, disposant de diferents col·lectors per les aigües residuals, que actualment es tracten a la depuradora de la fàbrica d’embotits, i per les aigües de pluja, que aboquen directament a la riera de Campllong per diversos punts.

Aquestes obres, per tant, han de servir per a poder recollir i tractar la totalitat de les aigües residuals urbanes del nucli, adaptant-se a les necessitats de sanejament actuals i futures.

A més, cal tenir en compte que l'ACA ha ampliat recentment la capacitat de la depuradora de Riudellots, passant d'una capacitat de tractament de 1.600 a 2.200 m3/dia. Aquest cabal de disseny contempla el tractament de la totalitat de les aigües residuals de Riudellots de la Selva i Campllong que no provinguin d’indústries que requereixin de plantes de depuració pròpia.