En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Índex de Preus al Consum (IPC) a les comarques gironines es conté respecte a l'any passat. Aquest agost s'ha tancat amb un increment de dos punts en relació al mateix mes del 2023.

Es tracta, però, de l'increment més moderat de l'any, on la crescuda ha rondat sempre el 3%, en comparació amb el mateix mes d'ara fa un any.

De totes maneres el cost de la vida segueix sent un 2% més car a la demarcació. Un fet que ve impulsat especialment pel preus relacionats amb el sector serveis com hotels i restaurants, l'alcohol i el tabac i pel preu de lhabitatge i els subministraments. Aquests tres aspectes són els que més s'enfilen, juntament amb altres béns i serveis en relació a l'agost de l'any passat.

Els aliments i les begudes no alcohòliques també s'incrementen, però per sota la mitjana de la demarcació. En concret, avui és un 1,7% més car que fa un any omplir. Els preus dels mobles i articles de la llar també creixen, en aquest cas un 1,4%, mentre que la salut i l'educació augmenten per sobre de la mitjana, un 2,2% i un 2,5% respectivament.

El que no ha canviat és la variació mensual aquest mes d'agost a les comarques gironines. I és que l'IPC ha crescut amb prou feines una dècima en relació al juliol, que cal recordar que va baixar-ne cinc en relació al juny de 2024.

Aquesta situació s'explica per la poca variació que hi ha hagut en tots els productes. I és que cap dels aspectes que s'estudien arriba a una diferència d'un punt ni d'increment ni en baixada de preu. El més significatiu és la caiguda de nou dècimes del transport, o la crescuda moderada del 0,5% de l'habitatge i el subministraments i també del sector serveis.

La caiguda de preus respecte al juny ve donada per la campanya de rebaixes d’estiu. I és que respecte al juny d’aquest mateix any la caiguda de la roba i el calçat ha estat de deu punts i mig, fet que ha ajudat a moderar els preus a l’agost.