En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

D'esquerra a dreta, el director de la UNED Girona, David Maldonado, l'alcalde de Sant Feliu, Carles Motas, i la regidora d’Educació, Laura Serrano, a la presentació.

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i la Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED) Girona han signat un conveni que té com a objectiu principal portar estudis de grau universitaris al municipi.

Aquest acord pretén impulsar la formació entre la població amb cursos, activitats, tallers i programes formatius, al mateix temps que es fomenten la cultura i el coneixement, i es millora l’aprenentatge d’idiomes.

Arran d'aquesta col·laboració, una part del Grau en Educació Infantil es durà a terme al municipi com a punt de partida del desplegament. En concret, s'hi oferiran crèdits de tercer curs. La Casa Palet i el Monestir són els espais que, d’entrada, cedeix l'Ajuntament perquè s’hi puguin dur a terme aquestes activitats i formacions.

La col·laboració es materialitzarà a partir d'aquest curs amb la oferta de 40 crèdits que corresponen al tercer curs del Grau en Educació Infantil. Es tracta dels primers estudis universitaris de grau d’aquest centre que es duran a terme al municipi.

Fins ara s’han impartit cursos d’idiomes i el programa UNED Sènior, dirigit a persones de més de 50 anys i que repetirà la seva oferta formativa per tercer any consecutiu.

Aquest darrer curs, repartits en dos quadrimestres, desenes d’alumnes d’UNED Sènior s’han apuntat als cursos sobre Mercè Rodoreda, la prehistòria, l’òpera i els llenguatges de l’art al segle XX. Pel que fa als crèdits del Grau en Educació Infantil, l'Ajuntament cedeix els espais perquè els estudis es puguin seguir des d’allà o perquè els alumnes hi facin tutories.

Amb aquesta iniciativa, UNED Girona amplia la seva oferta formativa universitària a les comarques gironines. Aquest mateix Grau també està present a les seus de Girona (primer curs), Olot i Figueres (segon curs).

El director de l'UNED Girona, David Maldonado, valora positivament aquesta "nova etapa" de col·laboració per ampliar l’oferta formativa de la UNED a Sant Feliu i a tota la comarca. "Aquest conveni representa una oportunitat magnífica per apropar l’educació superior a més persones, oferint-los eines i recursos per al seu desenvolupament acadèmic i professional", ha assegurat durant la roda de premsa de presentació de la iniciativa.

Per la seva banda, l'alcalde de Sant Feliu, Carles Motas, afirma que estan "molt satisfets" amb el projecte. Estic convençut que amb el pas del temps podrem ampliar l'oferta educativa a la nostra ciutat, sobretot perquè la UNED ha demostrat que desperta l'interès de la població, ja que tots els cursos sempre s'omplen", ha remarcat durant l'acte.