En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Girocleta celebra aquest dimecres els 15 anys des de la seva posada en funcionament a la ciutat de Girona arribant als 4.679 usuaris.

El servei de bicicleta municipal va arrencar el 25 de setembre del 2009 amb 50 usuaris i 9 estacions.

Al cap d'un any de funcionament ja hi havia 1.000 persones que feien servir-la. Ara, el servei ja s'ha estès a tota la ciutat amb 34 estacions repartides i fins a dia d'avui ja s'han fet 405.000 viatges. El 2023 es va tancar amb 528.360 usos, el triple dels que hi havia el 2010 (amb 130.853 viatges anuals).

Aprofitant l'aniversari, l'Ajuntament de Girona ha actualitzat el logotip d'aquest servei, que manté els colors originals (verd, groc i vermell).

La tinenta d'alcaldia i regidora de Transició Ecològica i Transformació Urbana de Girona, Cristina Andreu, recorda la posada en funcionament de la Girocleta com "una aposta atrevida" però que amb els anys "s'ha demostrat que va ser tot un encert".

Andreu recorda que el govern local treballa per seguir estenent el servei a tota la ciutat ampliant les estacions i també el nombre de bicicletes en funcionament. A més, també s'ha reforçat el servei de reposició de bicicletes per garantir que n'hi hagi sempre de disponibles a totes les estacions.

Ara, Andreu posa el focus en el creixement de la Girocleta "a municipis veïns". La tinenta d'alcaldia assegura que la idea és "provocar un canvi de mobilitat" per anar a un model més sostenible.

El servei arrencava el 2009 a les 12 del migdia, quan els primers usuaris anaven entre l'estació de tren i la plaça de Catalunya. En aquell moment hi havia 160 bicicletes repartides entre les estacions de la biblioteca Antònia Adroher, l'avinguda de Ramon Folch, la plaça de Catalunya, l'estació de tren, el pont del Dimoni, Emili Grahit, la plaça de Pere Calders, la biblioteca Ernest Lluch i la plaça Miquel de Palol.

Poc a poc, les estacions s'han anat estenent per diferents punts de la ciutat per arribar a tots els barris de Girona. També s'ha incrementat el nombre de vehicles disponibles i ara ja n'hi ha 400 que roden per les 34 estacions.

A més, l'aniversari també arriba amb una nova imatge corporativa. Es tracta d'una actualització del logotip que manté el verd, el groc i el vermell, però amb una línia més moderna que inclou de forma esquemàtica de la bicicleta dins del nom. També s'ha difós un vídeo per xarxes on alguns usuaris expliquen la seva experiència utilitzant la Girocleta com a mitjà de transport per la ciutat.