En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Alguns dels exemplars que s'han tret de la protectora de Figueres.

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Després de dos intents infructuosos, aquest divendres s'ha pogut dur a terme el trasllat dels animals de la gossera de Figueres.

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà va haver de demanar una ordre judicial per poder accedir a la instal·lacions després que els responsables els vetessin l'entrada en dues ocasions.

Acompanyats dels Mossos d'Esquadra, tècnics de l'ens, la consellera de Medi Ambient i membres de l'empresa la Devesa de Girona han arribat a la protectora poc després de les deu del matí i s'han reunit amb la veterinària del centre i l'administrativa per repassar "una a una" les fitxes dels animals que són de la seva competència. En total, 45 gossos i 2 gats.

Després, s'han començat a retirar un a un els exemplars per traslladar-los fins a la residència de la Devesa, on s'estaran uns dies en observació per comprovar-ne l'estat. Un cop s'hagi fet aquest tràmit, se'ls traslladarà al centre d'Albons, gestionat per l'empresa Serveis Zoològics la Devesa.

Es tracta d'una solució provisional mentre no es construeixi la gossera prevista a Pedret i Marzà, que està pendent de la tramitació per poder fer la licitació.

Durant l'actuació, s'han viscut alguns moments de tensió amb el president de la protectora, Alberto Márquez, que ja va anunciar a través de les xarxes socials que batallaria per intentar evitar el que considerava una ·"decisió personal" de la consellera de Medi Ambient, Anna Palet.

El consell va aprovar no mantenir el servei amb l'Associació Protectora d'Animals i Plantes el mes de juliol i el termini acabava el 9 de setembre. L'ens va prendre aquesta decisió argumentant irregularitats i un incompliment de les obligacions contractuals.