En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Dispositiu dels Mossos d'Esquadra a una festa major dins del Pla Daga. / Foto: Mossos d'Esquadra

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Un total de 272 armes blanques i 64 objectes perillosos han estat retirats del carrer des de dijous en més de 800 dispositius desplegats en el marc del Pla Daga a Catalunya.

En aquests hi han participat els Mossos d'Esquadra i les policies locals, en col·laboració amb vigilants de seguretat i Policia Nacional.

En total s'han desplegat 837 dispositius i entre les armes retirades hi ha ganivets, navalles de diversa tipologia i mida, matxets, punyals o cúters.

Pel que fa als estris perillosos, s'han comissat bats de beisbol, esprai de defensa, barres de ferro, pals de fusta, una pistola elèctrica i un puny americà.

A Barcelona s'han intervingut 107 armes blanques, a la regió de Girona 43 i a les metropolitanes sud i nord 75.

Els controls han permès reforçar els espais de protecció reforçada identificats per la policia en base a informació policial, mapes delinqüencials, incidència delictiva o perquè mereixen una especial dissuasió, com espais d'oci nocturn o de gran concurrència de persones. Entre aquests s'han intensificats el controls de detecció específics, entre els quals destaquen el transport públic, zones comercials i entorns d’oci nocturn. En aquest cas s’han prioritzat les actuacions a les proximitats de discoteques, bars o eixos que concentren diversos d’aquests establiments i en festes majors.

L'objectiu dels diversos dispositius era detectar aquestes armes i evitar el seu ús en incidents i conflictes entre persones que es resolen de manera violenta.

En tots els dispositius i controls han treballat diferents unitats dels Mossos, com agents de les Unitats de Seguretat Ciutadana, uniformats i de paisà, les unitats d'investigació, de trànsit, d'ordre públic, la canina i la unitat de drons.

La policia catalana ha explicat que els controls i dispositius del Pla Daga es mantindran a tot el territori i es desplegaran en els espais de protecció reforçada que es vagin identificant a partir de la intel·ligència policial obtinguda.