En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

'Paisatges compartits' és un projecte europeu en què hi participen 7 socis, entre ells el festival gironí, Temporada Alta.

Cada un d'ells aporta una companyia artística que conceptualitza un espectacle vinculat al paisatge, al diàleg amb la natura i que, al mateix temps, es pot adaptar als diferents escenaris on es representa.

Fa aproximadament un any va estrenar-se a Suïssa i ja ha passat pel Festival d'Avinyó, Culturgest de Portugal o el Festival für Gegenwartskultur d'Àustria.

Escoltar una conversa entre una nena, Tomàs Molina i una psicoanalista estirats enmig d'un bosc, sentir el crit d'alerta de la natura o conèixer la història d'un pagès són algunes de les experiències que es poden viure en el projecte 'Paisatges compartits' que es podrà veure a partir d'aquest dissabte a les 12 del migdia al recinte d'Animal a l'esquena, a Celrà.

Els espectadors arribaran conjuntament amb els busos llançadora que organitza el festival des de Celrà o Girona i a partir d'aquí arrencarà una experiència immersiva que tindrà un únic protagonista: el paisatge. I aquest paisatge s'anirà desgranant amb l'ajuda de performances que els espectadors veuran repartits entre la natura.

Un dels creadors de 'Paisatges compartits', Stefan Kaegi, explica que en cada un d'aquests llocs s'han viscut realitats molt diferents. "A Catalunya fem un espectacle en un bosc amb arbres d'uns 4 o 5 metres, a Àustria en teníem de 20, a Lisboa estàvem en una zona en risc d'incendi, a Berlín hi havia molts insectes...", explicava Kaegi.

Per altra banda, cada un dels artistes que hi participen adapten les seves propostes amb artistes locals. Per això els espectadors que vinguin a Celrà podran escoltar músics gironins que sortiran d'entre els arbres d'un bosc o un pagès que va néixer a la masia on es fa l'espectacle i que ha treballat aquelles terres tota la seva vida. Amb ell, el públic podrà reviure com ha canviat l'agricultura i quines són les amenaces que tenen els productors per vendre per sota del cost o la manca d'ajudes per treballar el camp.

L'espectacle finalitza amb una performance feta pel Conde de Torrefiel, la companyia local que ha aportat el Temporada Alta en aquesta producció. En aquesta proposta, el públic seu en tamborets repartits en un prat mentre escolta com la natura interpel·la al públic. La companyia juga amb el so per fer sentir incòmode al públic, igual que els humans incomodem la natura sobreexplotat-la.

'Paisatges compartits' es podrà veure el dissabte 5, el diumenge 6, el dissabte 12 i el diumenge 13 d'octubre a Celrà.