En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La zona on hi ha hagut la detonació de les onze granades de mà descobertes al cau d'un pop al litoral de Sant Feliu de Guíxols. / Foto: Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Segons informa l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, diumenge passat es van descobrir 11 granades de mà de la Guerra Civil al litoral del municipi.

Un grup de capbussadors de Sant Feliu que feia una immersió per una zona propera al penya-segat de la cala de les Sofreres va veure diferents objectes estranys en un cau, que servia d'hàbitat a un pop.

Quan els capbussadors s'hi van apropar, es van adonar que eren granades de la Guerra Civil. Segons explica un dels bussejadors, Fran Gómez, els qui fan submarinisme estan acostumats que a veure com els pops emmagatzemen pedres i altres objectes al seus nius. Però en aquesta ocasió, allò amb què es van trobar eren artefactes de guerra.

Després de descobrir les granades, el grup va alertar la Guàrdia Civil de Girona, que va activar el protocol per neutralitzar-les. L'acció s'ha fet aquest dimecres matí. Al dispositiu hi han pres part membres de la unitat de bussejadors contra mines de l'Armada, a més de diferents efectius dels cossos de seguretat. Les granades enfonsades sota l'aigua s'han pogut neutralitzar en una sola detonació controlada.

Segons explica el consistori, en el moment de l'explosió s'ha originat "una bombolla visible des de la superfície". "Tot i així, no ha tingut ni l'efecte, ni el soroll, ni la vibració que hi havia hagut en el passat quan s'havien neutralitzat mines sense explotar de la Guerra Civil".