La Bisbal d'Empordà acull aquest octubre la fira Terracotta Biennal, al museu dedicat a la ceràmica que té la capital del Baix Empordà.
Enguany s'ha escollit la relació entre la ceràmica i l'arquitectura com a fils conductors. Aquests dos móns concentraran bona part de les taules rodones, conferències, jornades tècniques i la resta d'activitats que formen el programa d'aquesta fira bianual.
L'objectiu és mostrar el potencial que té la ceràmica en l'àmbit de l'arquitectura i el disseny i impulsar estratègies de futur. L'edició d'enguany del Terracotta Biennal es farà entre el 18 i el 20 d'octubre i acollirà una trentena d'expositors.
Aquesta trobada pretén aglutinar la diversitat del món de la ceràmica i per això està enfocat a galeristes, col·leccionistes, artesans i altres entusiastes de la ceràmica en un espai expositiu. L'objectiu és consolidar l'espai com un referent de networking en aquest àmbit.
Enguany la intenció és atraure el món del disseny i l'arquitectura a la fira per tal que estableixin contacte amb els artesans ceramistes i aprofundeixen en les relacions entre aquesta disciplina artística i el sector artesanal.
La primera edició es va dedicar a la impressió en 3D de la ceràmica, una tècnica molt més estesa en altres usos com ara tecnologies plàstiques o metàl·liques. A dia d'avui, però, ja hi ha molts ceramistes que inclouen la impressió en 3D en la carta de serveis.
Ara, la intenció es explorar la relació entre la ceràmica i l'arquitectura. Per fer-ho s'organitzaran taules rodones, jornades tècniques i conferències que giraran al voltant d'aquest binomi. En cada una de les activitats es posarà de relleu la tradició ceramista de la Bisbal d'Empordà i impulsar la investigació per actualitzar el sector de la ceràmica.
A més, a l'Espai Ceràmica Creativa hi haurà una trentena d'expositors que mostraran les seves peces úniques. Es tracta d'un espai reservat a l'exposició i la venda de peces ceràmiques marcant les tendències creatives actuals i els nous conceptes estètics.