En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La reunió entre l'alcalde de Girona, Lluc Salellas; el comissionat de Barris de la Generalitat, Carles Martí, i les tinentes d'alcaldia i regidores Cristina Andreu i Núria Riquelme. / Foto: Ajuntament de Girona

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'alcalde de Girona, Lluc Salellas, ha demanat a la Generalitat que s'impulsi una pla integral a la Font de la Pólvora i a Girona Est.

"És un barri complex que necessita la col·laboració i els recursos de totes les institucions per encarar les nombroses problemàtiques que s'hi donen", assegura.

Per a Salellas, el pla integral "ha de ser un instrument clau per a una transformació total que millori" la Font de la Pólvora.

L'alcalde ho ha traslladat aquesta setmana al comissionat de barris de la Generalitat, Carles Martí, durant una trobada al consistori. La voluntat de l'ajuntament és treballar de bracet amb el Govern, buscant també la col·laboració de l'Estat i la Unió Europea, per destinar-hi els recursos necessaris.

L'alcalde de Girona ha demanat el compromís del Govern i de totes les institucions per millorar un barri d'alta complexitat com és Font de la Pólvora.

En un comunicat, l'Ajuntament subratlla que "la voluntat del consistori és treballar conjuntament amb la Generalitat i buscar també la col·laboració de l'Estat i de la Unió Europea per destinar-hi els recursos necessaris". En els propers mesos, l'ajuntament farà arribar una proposta a la Generalitat sobre com articular el procés per desenvolupar el futur pla integral.

"Font de la Pólvora és un barri complex que necessita la col·laboració i els recursos de totes les institucions per tal d’encarar les nombroses problemàtiques que s’hi donen", assegura l'alcalde de Girona. "El pla integral que demanem des de l'Ajuntament ha de ser un instrument clau per a una transformació total que millori el barri", hi afegeix Lluc Salellas.

D'altra banda, a la reunió també s'ha parlat del projecte 'Barris amb Futur', que posa el focus tant en la intervenció de l'administració pública com en la capacitat d'organització comunitària. El projecte parteix de la base que, si la població que viu en àrees d'atenció especial millora les seves condicions de vida allà on resideix, el fet de prosperar podria comportar mantenir-hi la residència. I d'aquesta manera, de retruc el territori milloraria globalment el seu posicionament en termes de benestar col·lectiu.

Aquí, l'Ajuntament de Girona ha reclamat al nou Govern que es mantingui la selecció dels barris que ja van ser seleccionats per acollir-se al projecte en l'anterior legislatura. En el cas de Girona, el barri escollit va ser el Pont Major.

"L'aposta feta per incloure el Pont Major al pla 'Barris amb Futur' es basa en la seva sòlida xarxa comunitària , amb capacitat per innovar, per poder coproduir un projecte col·lectiu, per treballar plegats per fer avançar el barri i, de retruc, la ciutat", ha dit la tinenta d'alcaldia Núria Riquelme. "Ens preocupa que el nou Govern de la Generalitat faci marxa enrere a un acord ja pres i posi en risc el projecte; l'aposta de l’Ajuntament de Girona és ferma", ha conclòs la regidora de Serveis Socials.