En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

L'excap d'investigació dels Mossos, Toni Rodríguez, sortint dels Jutjats de Girona. / Foto: Xavier Pi (arxiu ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Tribunal Suprem ha confirmat l’absolució de l’excap d’investigació dels Mossos d’Esquadra que va dir que no hi havia “cap dubte” sobre l’autoria del doble crim de Susqueda del 2017.

Ho ha avançat la periodista Anna Punsí.

La defensa de Jordi Magentí, l’únic acusat d’un cas que continua pendent, va denunciar l’agent per vulneració de la presumpció d’innocència i del dret a l’honor, en una demanda tombada en primera instància pel Jutjat d’Instrucció de Girona i posteriorment per les instàncies judicials superiors, l’Audiència Provincial i, ara, en resolució del recurs de cassació, el Suprem.

L’alt tribunal imposa al recurrent el pagament dels costos de la causa.

A finals de maig de l’any passat el jutjat de primera instància número 5 de Girona desestimava la demanda de Magentí i absolia l'excap d'investigació dels Mossos Antoni Rodríguez, jutjat per dir que la policia no tenia "cap dubte" sobre l'autoria del doble crim de Susqueda.

La defensa de Jordi Magentí, encapçalada per Benet Salellas, va presentar una demanda civil i li reclamava 30.000 euros per vulnerar la presumpció d'innocència i el dret a l'honor, extrems que la sentència concloïa que l'intendent no havia vulnerat.

D’una banda remarcava que en cap moment havia proporcionat dades sobre Magentí i que sempre s'hi havia referit com a "presumpte autor" del doble crim de Susqueda, el judici del qual encara no s’ha celebrat. De l'altra, la sentència afirmava que les declaracions de l’excap d’investigació reunien els requisits del dret a la informació, que prevalia per davant del dret a l'honor.

La defensa de Magentí va recórrer la sentència a l’Audiència Provincial de Girona, que va donar novament la raó a l’excap d’investigació dels Mossos.

La decisió de l’audiència també va ser qüestionada per l’acusat del doble crim aquest cop davant del Tribunal Suprem en recurs de cassació, que novament ha tombat les pretensions de la defensa.