Amb aquesta línia d'ajuts, el Departament d'Agricultura finança tant l'adquisició de maquinària forestal com també tota aquella maquinària necessària per a l'activitat.
En concret per tractors, autocarregadors, processadores, desbrossadores, camions de transport o bàscules. Alhora també se subvencionen inversions d'obra civil i maquinària en les empreses fins l'entrada dels productes forestals a les línies de transformació.
Els ajuts van destinats a empreses i autònoms i permeten finançar el 40% de les inversions que facin en maquinària.
El conseller d'Agricultura, Òscar Ordeig, ha anunciat la nova línia d'ajuts aquest divendres dotats amb 6 milions d'euros. Pel conseller, els ajuts són "un revulsiu per afrontar els reptes de la gestió forestal" que, segons ell, es basen en la "gestió sostenible dels boscos per adaptar-los als efectes del canvi climàtic, especialment l'augment del risc d'incendi i la pèrdua de biodiversitat".
A més, aquesta injecció econòmica també vol col·laborar en la "transició cap a una economia neutra en emissions a través de l'ús de productes renovables i el reequilibri territorial amb la creació de llocs de treball en les zones rurals" ha detallat Ordeig.
De fet, el conseller ha insistit que cal obrir "una nova etapa" en la gestió forestal. "Només estem gestionant un terç dels creixement anual dels nostres boscos i això vol dir que cada any tenim més combustible i boscos més abandonats. També una qualitat de fusta pitjor", ha dit el màxim responsable d'Agricultura.
Actualment a Europa s'estan gestionant de mitjana dos terços del creixement anual dels boscos. A Catalunya aquest percentatge és un terç i, amb la modernització dels treballs al bosc, es vol igualar la mitjana europea. L'objectiu per igualar-se a Europa és duplicar la capacitat de gestió forestal que té Catalunya en l'actualitat.