Aquesta setmana s'han conegut els equips autors de les 5 propostes més ben valorades en la primera fase del concurs de projectes del Campus de Salut de Girona i que s'ha de construir entre Girona i Salt.
Es tracta d'un procés promogut pel Servei Català de la Salut i els seleccionats han estat valorats per un jurat format per representants d'Infraestructures de la Generalitat, el Servei Català de la Salut, l'Institut Català de la Salut, els dos ajuntaments implicats, el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya i el Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya.
Un jurat tècnic valorarà quina és la millor proposta que serà la responsable de la redacció del projecte, que inclou el nou hospital Trueta i preveu ser un punt d'enllaç entre assistència sanitària, docència, recerca i innovació.
Els equips seleccionats són UTE Pinearq, Brullet de Lluna i PGI Engineering amb el lema Devesa Salut 21, UTE B720 Patricio Martínez, Maximià Torruella, arquitectura JG Ingenieros que presentava el projecte #Campus, UTE Nou Hospital - Campus de Salut de Girona integrada per Sanabria i Planas Gallego Arquietctes SLP, B-CDB Arquitectura SLP, Mario Corea Arquitectura SLP, GOC SA, JSS Enginyeria i Arquitectura i QS Enginyeria i Associats amb el lema El Carrer del Campus, UTE Llongueras Clotet Arquitectes, Sulkin Marchissio SCP, Albert Vitaller Arquitectura, Proisotec BIS MEP Systems, Zaldivar y Ruíz Ingenieros SA que es presentaven amb el lema LinkinP4rc i la UTE Campus Salut Girona, integrada per Casa Solo Arquitectos SLP, Rafael de la Hoz Arquitectos, Munto Oficina Arquitectura, PHI Partners 22 SL i Einesa Inegiería SL.
El gerent d'Inversions i Patrimoni del Servei Català de la Salut, Martí Ballart, ha destacat que les valoracions "estan molt ajustades" entre els cinc seleccionats i per això els demana presentar "propostes el màxim d'acurades possible" per tal que es pugui arribar a una decisió clara.
Per seleccionar aquestes cinc propostes, el jurat ha valorat les propostes gràfiques presentades pels licitadors sota lema i s'han examinat en funció dels criteris que hi havia en el plec de clàusles, com ara la implantació de l'edifici i la seva relació amb l'entorn, la idea d'un campus integrat, la funcionalitat i la ubicació de les grans àrees, entre d'altres criteris.
A partir d'aquí, la segona fase anirà a càrrec d'Infraestructures de la Generalitat de Catalunya i es convida a les 5 propostes més ben valorades a participat en un procediment negociat. En ell hauran de presentar les proposicions per a l'adjudicació del contracte, que s'escollirà amb un jurat tècnic.
El guanyador de la redacció del projecte i la direcció de l'obra signarà un contracte valorat en 25,37 milions d'euros i es preveu que es pugui donar a conèixer al llarg de la segona meitat del 2025. A partir de la formalització del contracte, hi haurà 24 mesos per a la redacció de projectes bàsic i executiu.
El termini de les obres dependrà del projecte aprovat.