En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio emissió en directe:

L'acte d'entrega dels guardons Girona Excel·lent. / Foto: Miquel Millan

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Mas Solà de Santa Coloma de Farners va ser l’escenari aquest dimarts del lliurament dels guardons de la 6a edició del segell de qualitat agroalimentària Girona Excel·lent, una iniciativa de la Diputació de Girona.

Aquest any ha batut tots els rècords: 137 productes de 83 empreses gironines han estat reconeguts per la seva excel·lència, després d’un procés de selecció rigorós basat en tasts a cegues.

El president de la Diputació, Miquel Noguer, va destacar el creixement i consolidació del distintiu creat el 2014 "Cada dia desperta més interès arreu del territori, fins i tot més enllà de les nostres fronteres". Noguer també va remarcar la incorporació de noves categories com els productes de quarta i cinquena gamma, que reflecteixen l’adaptació del segell a les noves tendències del sector.

Els productes distingits podran utilitzar la marca Girona Excel·lent durant els propers dos anys i es beneficiaran de diverses accions de promoció, participació en fires nacionals i internacionals, i serveis de formació i networking per afavorir el creixement empresarial.

En total, el concurs ha inclòs 17 categories i 142 subcategories, entre les quals destaquen les d’aigües minerals, làctics, embotits, galetes, vins, sofregits i brous, entre moltes altres. La selecció ha estat feta per 40 tastadors especialitzats amb la coordinació de Pep Nogué, Jordi Àvila i Salvador Garcia-Arbós.

Pel que fa a la distribució territorial, l’Alt Empordà ha estat la comarca més guardonada amb 39 productes premiats, seguida pel Baix Empordà amb 32) i el Gironès amb 21. Totes les comarques gironines han tingut representació, consolidant el projecte com un impuls clau per al sector agroalimentari local.