La previsió del departament de Salut d'aquesta setmana és començar a vacunar les persones que tenen una gran dependència i que viuen al seu domicili, així com als majors de 80 anys.
El secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha destacat que aquesta fase és complexa ja que requereix traslladar-se al domicili, almenys en el cas de les persones amb una alta dependència.
Ramentol no ha concretat com s'organitzarà la vacunació de la covid-19 en aquests dos col·lectius, perquè, segons ha dit, seran els equips d'atenció primària els que decidiran quina és la "millor logística" per desplegar aquesta etapa.
Ramentol ha destacat que els equips d'atenció primària (EAP) coneixen molt bé aquestes persones. "Els censos estan en mans ja dels respectius EAP, que, un cop s'hagin organitzat, faran arribar la notificació per vacunar-se a la persona o a la seva família a través dels mitjans habituals", ha explicat.
Per desplegar la vacunació aquesta setmana, Salut compta amb 116.360 dosis, entre les 36.800 d'AstraZeneca, que van arribar a finals de la setmana passada, i les 79.560 de Pfizer, que ha rebut aquest dilluns. Les 50.000 dosis que s'esperaven de Moderna es rebran en les properes setmanes, segons la informació que van rebre a última hora.
D'altra banda un 39% dels professionals de farmàcies han rebut la primera dosi de la vacuna de la covid-19 després que la setmana passada arranqués una nova etapa del pla d'immunització, que inclou treballadors dels serveis essencials i coincidint amb l'arribada del vaccí d'AstraZeneca. Han rebut la primera dosi un 34% de mossos d'esquadra i un 74% de professionals d'institucions penitenciàries.
Pel que fa a les persones que viuen en residències, el 79% han completat la vacunació de la covid-19, és a dir, han rebut la segona dosi. Aquesta cobertura s'està traduint en una davallada de casos als centres geriàtrics i ha permès flexibilitzar les mesures, dissabte passat. El 57% dels professionals que treballen en centres sanitaris han rebut també la segona dosi.