En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La subdirectora general de Promoció de la Salut, Carmen Cabezas, ha assegurat que "a finals de la setmana vinent" Catalunya haurà posat la primera dosi a totes les persones majors de 80 anys.

Quan aquest col·lectiu estigui vacunat es començarà a vacunar a les persones de més de 70 anys.

Aquesta setmana s'han destinat 120.000 dosis a vacunar aquest col·lectiu a raó de 40.000 al dia fins dijous, ha explicat el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon. La setmana vinent se'n destinaran 190.000 dosis a aquesta finalitat.

Cabezas ha exposat que la vacuna és eficaç perquè entre els 148.000 majors de 80 anys vacunats s'ha observat un descens dels casos, ingressos i morts.

D'altra banda, Salut ha informat que 12 universitats amb diferents seus arreu de Catalunya participaran en cribratges massius. La directora general d’Universitats, Victòria Girona, ha explicat que els cribratges començaran la setmana vinent a les universitats de Lleida i Girona.

Es tractarà d’un cribratge dirigit tant a estudiants catalans com de fora de Catalunya i a professionals dels centres que siguin asimptomàtics i que no s’hagin vacunat prèviament. Els resultats de les proves PCR es podran descarregar a través de l’aplicació La Meva Salut.

La pandèmia entra en una nova fase i que en els últims deu dies les dades d’infecció han anat creixent amb més velocitat, segons ha confirmat el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon. "En els dos darrers dies el ritme de creixement és d’un 3% o 4% en els tests ràpids en persones simptomàtiques", ha afegit.

A l'atenció primària, després de nou setmanes de baixada progressiva de l'activitat relacionada amb patologia de la covid-19, s’ha observat també un increment del 7% de l’activitat relacionada amb la pandèmia en l’última setmana.

La incidència de nombre de persones per cada 100 casos diagnosticats que acaben ingressant a l’UCI ha anat augmentant i ha passat de l’1,4% la primera setmana de l’any 2021, a l’1,7%, fins al 2,4% actual. Ara s’està avaluant si aquesta coincidència en el temps amb la variant britànica està directament relacionada.

Argimon ha reforçat la crida a la prudència amb les dades d’incidència a Europa en països com França o Itàlia, molt més elevades de les de Catalunya. "Hem passat la segona i tercera onada amb restriccions i d’una manera més relaxada que altres països, també amb incidències menys elevades, però no som una illa", ha afegit.