Aquest dijous s'ha donat a conèixer el gruix de la programació del Temps d'Art a Girona. Vol unir en una mateixa plataforma les propostes culturals que ja existien.
En concret, l'Inund'Art, Urban Sketchers, La Volta, els premis Lluïment dedicat al grafit o a la distinció Pinzell Cuixart, dedicada a la pintura, entre d'altres.
Com a novetat, s'incorporen propostes de fotografia i arts visuals com a "complement" d'un programa que començarà aquest divendres i s'allargarà fins al 24 de juny.
A nivell de fotografia, les propostes se centraran sobretot el dissabte 16 de juny amb la inauguració de l'exposició de fotografia al carrer 'Temps de foto' amb obres d’Israel Ariño, Marta Negre, Carles Palacio, Jordi S. Carrera, Marina Calahorra, Javier Luengo i Martí Artalejo. En total són 48 fotografies impreses en lones que es veuran en punts com ara Sant Fèlix, el carrer Ballesteries, Ciutadans i el Pont de Pedra.
Aquell mateix dia s'inaugurarà 'Un món paral·lel', comissariada per Joan Fontcuberta, que reuneix el treball de set artistes que utilitzen Google street view per explorar conceptes com territori, tecnologia i la representació de la realitat virtual. Aquesta mostra, que es podrà veure fins al 23 de setembre, es complementa amb una conferència i dues visites guiades amb el comissari.
I en el camp de les arts visuals, s'inclou l'Art in Motion on dotze artistes pintaran cinc cubs de gran format (fan 2,3 metres per cada cara) i un cop acabats, s'exhibiran a diferents punts de la ciutat. Flan not rules, Cristina Lliurat, Mateu Targa, Jofre Oliveres, Eledu, Xupet, Werens, Andrea Btoy, Fer Krueger són alguns dels convidats. Serà el 9 de juny a l'espai del Parc Central. Aquell dia també hi haurà tallers i una conferència.
També s'ha programat una ruta en bicicleta, pensada per al públic familiar, des d'on es descobriran algunes de les intervencions artístiques a l'espai públic, com ara escultures o les obres del Festival Internacional de Land-Art Art-Gavarres-Girona.
La programació també inclou d'altres propostes com ara una trobada d'Urban Sketchers, consistent a descobrir espais a través del dibuix, al CaixaForum Girona. Es farà un workshop inicial amb Lluís Bruguera i s'acabarà amb una posada en comú de l'experiència al mateix espai. O una jornada de reflexió sobre 'Art i espai públic' el 21 de juny de la mà de Núria Güell i Manuel Delgado i amb Lluïsa Faxedas com a moderadora.
Els visitants també podran participar en la instal·lació titulada 'before I die' a l'Estaci´Espai Jove on es convida a anotar allò que cadascú vol fer abans de morir. La idea és de l'artista Candy Chang i des de llavors ja s'han fet més de 2.000 murs en una seixantena de països arreu del món.
El regidor de Cultura, Carles Ribes, ha explicat que el Temps d'Art neix de la necessitat d'aglutinar "les diferents llavors" d'art contemporani que hi havia en diferents espais i fer-la extensible a tota la ciutat per amplificar el seu ressò. Acostar l'art a tots els públics d'una forma "propera" i de forma interactiva és un dels seus principals objectius. "Jo crec que serà una llavor que es consolidarà com a referent", ha augurat el regidor.
Pel que fa a les futures edicions, Ribes ha afirmat que estaran oberts a incloure tot allò que tingui a veure amb l'art. I ha avançat que a partir de l'any vinent, el Milestone Project Girona també passarà a fer-se al juny. Aquest any, però, està programat del 9 al 15 de setembre.