En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Diversos participants de Benvinguts a Pagès amb els representants de les autoritats locals durant la presentació de la 7a edició a Girona. / Foto: Benvinguts a Pagès

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El primer cap de setmana d'octubre (1 i 2) el món rural recuperarà la proposta Benvinguts a Pagès, un conjunt d'activitats a partir de les quals es vol mostrar al públic la feina dels agricultors i ramaders.

A la demarcació de Girona hi participaran 21 explotacions que oferiran visites guiades per explicar l'origen dels productes que mengem cada dia i quins processos segueixen.

El públic també podrà comprar els productes de temporada directament als productors.

A Girona, els visitants podran veure una granja de vaques a l'entorn de Molló, al Ripollès, acompanyar als pagesos de la Selva a tenir cura dels camps i horts o viure en primer persona l'elaboració de formatges a l'Alt Empordà amb una família que acumula més de sis generacions dedicades a la ramaderia.

A més, hi haurà 30 restaurants de proximitat que oferiran alguns dels productes que cultiven i produeixen els pagesos de la zona. També hi participen 15 allotjaments rurals que oferiran estades especials durant aquest primer cap de setmana d'octubre, relacionades amb el món de pagès.

Per altra banda, aquesta 7a edició hi haurà noves rutes que facilitaran la visita a diferents explotacions de la demarcació. Una de les rutes es concentra en les localitats de la costa brava i l'altra en la ramaderia del Ripollès i la Garrotxa. Els itineraris poden ser d'un o de dos dies i proposen diferents visites al públic dibuixades en un mapa amb horaris que es poden combinar.

Per participar a la 7a edició de Benvinguts a Pagès, el públic haurà de reservar les activitats a través de la pàgina web www.benvingutsapages.cat, on es pot seleccionar les activitats i fer una cerca filtrant els tipus de productes que s'ofereixen. De moment, ja s'han fet més d'un miler de reserves gratuïtes.

La coordinadora tècnica de Benvinguts a Pagès, Montserrat Costafreda, ha agraït la implicació dels pagesos i pageses de la demarcació que "faran possible que el primer cap de setmana d’octubre la ciutadania tingui l’oportunitat de fer un tast d’una gran diversitat de productes alimentaris a través de les visites gratuïtes".

Per la seva banda, la directora dels Serveis Territorials d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a Girona, Elisabet Sánchez, ha apuntat durant la presentació a Girona, que "l’experiència permet gaudir de l’entorn i conèixer la professió dels pagesos i pageses". Sánchez ha afegit que "des del Departament el projecte ens ajuda a promoure l’alimentació de qualitat i la salut, la venda de proximitat, la sostenibilitat ambiental i la diversitat gastronòmica i turística del nostre país".