En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup d'Acció Local de Pesca (GALP) promociona el consum de 16 espècies d'interès pesquer d'aigües càlides que, a causa de l'escalfament del mar, estan augmentant i es capturen cada cop més a la Costa Brava.

Es tracta d'espècies com l'alatxa, la gamba blanca, el cranc blau, la barracuda, el sorell de penya, el bis o la palometa, entre d'altres.

A través del projecte 'GALP Temòfiles' s'han avaluat per conèixer-ne la distribució, l'estat poblacional o la quantitat d'àcids grassos Omega 3 que aporten.

Per donar-les a conèixer, s'ha elaborat un receptari disponible al web que compta amb l'assessorament gastronòmic d'Àgata Albero i s'hi poden trobar 14 plats proposats per cuiners i cuineres de la zona.

També s'han fet tallers gastronòmics demostratius a l'Aula Gastronòmica de Roses amb la participació dels cuiners; s'han dissenyat fitxes sobre les espècies i pòsters disponibles a les peixateries per als compradors i compradores i, s’han fet xerrades a diversos instituts d'ESO i batxillerat de la demarcació de Girona amb la col·laboració de pescadors.

L’estudi, que compta amb el suport del Gremi de Peixaters de Catalunya, té com a objectiu contribuir a millorar la competitivitat del sector pesquer de la Costa Brava amb espècies que, actualment, tenen un valor de mercat baix o nul per falta de demanda dels consumidors i consumidores

La iniciativa ha comptat amb el finançament de la Generalitat i el Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP) de la Unió Europea. La Càtedra Oceans i Salut Humana (de la qual el Gremi n’és patró) ha acollit aquest projecte que ha estat coordinat pel grup de recerca SeaHealth de l'Institut d’Ecologia Aquàtica (IEA) de la Universitat de Girona i l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA).