En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

El ple de la Diputació en la darrera sessió d'aquest dimarts. / Foto: Miquel Millan (Diputació de Girona)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'últim ple de la Diputació de girona d'aquesta legislatura ha servit per posar de manifest un acord que també és una demanda d'algunes entitats de les comarques de Girona.

L'acord del ple contempla que es faci un seguiment de l'estudi que hi ha en marxa en el recorregut del tren tram, entre Girona i Olot i que connecta la Costa Brava central. També es compromet a donar suport a un altre futur que enllaci poblacions de la Selva Marítima.

La moció que s'ha aprovat assenyala que es tracta d'una infraestructura que beneficiarà els ciutadans de les diferents comarques per on passarà, una de les quals el Baix Empordà que és una de les impulsores.

L'acord per tirar endavant la moció ha estat unànime i Junts, ERC, PSC, CUP, Independents per la Selva i Tots per l'Empordà han mostrat la seva voluntat que el tren tram acabi sent una realitat, primer el que uneix Olot i Girona i posteriorment un altre que es desenvoluparia a l'entorn de la Selva Marítima.

La Diputació posa en valor que es tracta d'un mitjà de transport, estès per tot Europa, que es veu com "una alternativa viable, sostenible, assequible, accessible, saludable i extremadament eficient en termes mediambientals i energètics".

A més, la proposta té en compte que el tram entre Olot-Banyoles-Girona, al voltant del massís de les Gavarres, a la Costa Brava i a la Selva Marítima ja té precedents de diferents línies de ferrocarrils de via estreta que van existir fins als anys seixanta entre Olot i Girona i entre Palamós, Girona i Banyoles.

A tot això cal sumar-hi amb aquest nou mitjà de transport es reduiria l’ús del vehicle privat i es faria una "aposta decidida per la mobilitat col·lectiva, sostenible i eficient". Per tot plegat, la Diputació demana a la Generalitat que acordi una previsió de recursos i la inversió necessària per dur a terme el projecte, i que faci les reserves de sòl necessàries.

En aquest sentit, l'ens, que aquest dimarts ha celebrat el seu darrer ple d'aquesta legislatura, recorda que l’any 2008 la Diputació de Girona va encarregar i portar a terme l’estudi tècnic per impulsar el tram tren en la coneguda com a 'anella de les Gavarres', un estudi del qual parteix la proposta del tram tren de la Costa Brava.