En directe: Informatiu local i comarcal + Agenda local

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'informe trimestral elaborat per la Cambra de la Propietat Urbana de Girona indica que el tercer trimestre del 2023 s'ha tancat amb un nou rècord històric en el preu del lloguer.

Totes les poblacions gironines que s'han analitzat han superat la barrera fins ara fixada.

La que més destaca és la capital de la demarcació, Girona, on els llogaters han pagat de mitjana 798,79 euros al mes pel seu habitatge. Això representa un 8% més del que pagaven en el tercer trimestre del 2022.

En relació amb les xifres prèvies a la crisi immobiliària, les dades també pugen. A finals de setembre els llogaters gironins han pagat, de mitjana, 186,59 € més del que pagaven al mes al 2008, fet que suposa un increment del 32,77%.

A Olot, els lloguers han crescut 99,83 euros (que equival a un 23,05%) i a la Costa Brava la variació és de 109,21€ (un 18,44% més que el 2008). A Figueres és on menys han notat l'increment de preus, perquè els llogaters paguen de mitjana 30,85 euros més del que ho feien al 2008, un 6,08% d'increment del preu.

Des de la Cambra de la Propietat Urbana de Girona asseguren que la variació dels preus de lloguer en comparació amb el 2008 és inferior al que ha pujat l'IPC en tot aquest període, que ha estat un 33%.

El motiu que podria haver-hi darrera aquestes xifres rècord en els lloguers de l'últim trimestre del 2023 és l'escassetat de l'oferta d'habitatges, segons indica la cambra en un comunicat. Consideren que les normatives actuals són perjudicials per als interessos dels arrendadors i això fa que hi hagi menys pisos d'oferta.

La cambra també apunta a l'ajornament de desnonaments en famílies vulnerables i l'obligatorietat del lloguer social en els grans tenidors com a mesures que "desincentiven" tenir pisos de lloguer a la demarcació de Girona.