La Federació Catalana de Càmpings ha decidit que portarà el decret de sequera al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per la prohibició d'omplir les piscines.
L'organització considera que el sector es troba en un "greuge comparatiu" respecte instal·lacions com els equipaments esportius, els hospitals o les residències i lamenta que la normativa del Govern no diferenciï entre piscines vinculades a activitat econòmica o particulars d'ús domèstic.
Per tot plegat, també ha demanat per carta una reunió "urgent" amb el conseller d'Acció Climàtica, David Mascort, i defensa que amb l'augment de les temperatures les piscines han esdevingut un "servei bàsic". En l'escrit, la federació recorda que representa el 70% dels càmpings catalans.
L'entitat defensa que l'autorització d'omplir les piscines correspon als ajuntaments i considera que en aquest punt el decret podria incomplir competències.
En el text enviat a la conselleria, la federació defensa que pràcticament la totalitat dels càmpings tenen piscina (un 98%) i un 74% fan servir sistemes de reutilització d'aigua o depuradores pròpies. A més, apunta que l'aigua utilitzada pel manteniment representa tan sols el 2% del total del consum d'un càmping.
Entre altres, l'organització proposa que els càmpings es puguin acollir a la possibilitat de presentar un pla d'estalvi d'aigua -equivalent al que utilitzen les indústries- on cada establiment detallaria com reduirà el consum.
Després de tot, els càmpings asseguren que en les últimes setmanes ha tingut un "allau" de consultes per part dels clients sobre la utilització de piscines en els pròxims mesos i admet "preocupació". "Si aquesta situació es perllonga en el temps, podem tenir múltiples cancel·lacions d'estades i pèrdues de llocs de treball davant la impossibilitat de fer servir les piscines", avisen.
La normativa actual no permet reomplir les piscines dels càmpings, tot i que des de la federació han assegurat que la majoria d'establiments ja les tenen plenes.