En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Alumnes durant les PAU del passat 2023 a Girona. / Foto: arxiu ACN

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) arrenquen aquest dimarts a primera hora del matí i a la demarcació de Girona hi haurà 3.749 estudiants que s'hi examinaran.

Això suposa un centenar més que el curs passat, quan van ser 3.620 els estudiants que van matricular-se en la convocatòria ordinària del mes de juny.

Les proves es faran dimarts, dimecres i dijous i la primera de les assignatures serà la de Llengua castellana i literatura.

La majoria d'alumnes de la demarcació s'examinarà a la ciutat de Girona (2.888) que es repartiran en diverses facultats de la UdG en funció de l'institut on estudien els joves. Enguany hi haurà dues seus més a la demarcació, una a Olot i una altra a Figueres.

L'objectiu és estalviar grans desplaçaments per als alumnes de territoris que queden més allunyats de la capital. Per això hi haurà 293 alumnes que s'examinaran de les PAU a l'institut de la Garrotxa d'Olot i 568 estudiants de l'Alt Empordà que es repartiran entre tres centres de secundària de Figueres (Alexandre Deulofey, Narcís Monturiol i Olivar Gran).

Tots ells arrencaran puntualment a les nou del matí aquestes proves amb dos models d'examen idèntics a tot Catalunya i cada alumne haurà d'escollir-ne un per respondre les preguntes. Els resultats de les proves es faran públics el dimecres 19 de juny i la preinscripció universitària es farà entre el 4 i el 28 de juny.