En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Un ramat d'ovelles. / Foto: Nia Escolà (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El virus de llengua blava continua expandint-se a Catalunya. El Laboratori Nacional de Referència d'Algete va confirmar aquest passat dilluns 26 nous casos.

D'aquesta manera, ja són 46 els focus confirmats oficialment, segons informa el Departament d'Acció Climàtica.

Amb aquesta nova declaració, la zona restringida es veu modificada i passa a englobar tot el territori de Catalunya. Dels 26 focus detectats recentment, 18 són d’explotacions d’oví i 8 explotacions de boví.

Les comarques amb algun nou positiu confirmat són Garrotxa i Moianès, que se sumen a les vuit que ja tenien afectació: Alt Empordà, Baix Empordà, Gironès, la Selva, Maresme, Osona, Ripollès i Pla de l'Estany.

La setmana passada es va iniciar la campanya de vacunació massiva enfront la llengua blava d'ovins de més de 3 mesos a Catalunya, tot prioritzant les demarcacions de Girona, Barcelona i Lleida. La conselleria afirma que ja s'han subministrat més de 30.000 dosis.

Pel que fa al boví, la previsió és disposar de dosis la setmana vinent i iniciar la campanya de vacunació en aquesta espècie. El Departament d'Acció Climàtica va anunciar una compra d'urgència de fins a 3 milions de vacunes que aniran arribant progressivament.

D'altra banda, el sector ramader, representat per Revolta Pagesa i altres entitats com Ramats de Foc i l'Associació Nacional de Criadors d'Oví de Raça Ripollesa (ANCRI), ha iniciat una campanya a les xarxes amb l'etiqueta #XaiDelTerritori per animar els ciutadans a consumir el producte. L'acció s'ha fet després del recent brot de llengua blava que, si bé no afecta els humans ni la qualitat de la carn o llet, podria fer caure les vendes.