En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Les Hortes de Santa Eugènia.

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Es tracta d'una proposta en la que el visitant podrà "millorar la seva experiència" quan passegi per les hortes de Santa Eugènia de la ciutat de Girona.

L'aplicació oferirà informació històrica i sobre el patrimoni natural, hortícola, cultural i gastronòmic de la ciutat. L'objectiu, però, també és el de dinamitzar l'economia local del barri i descongestionar les zones turístiques més visitades de la ciutat, com el Barri Vell.

Alhora també es pretén posar en valor els productes locals i el patrimoni natural per augmentar la competitivitat i sostenibilitat.

L’eina recrearà elements naturals en 3D i reconstruirà a través de la realitat virtual 16 entorns històrics i naturals de Santa Eugènia, com la sèquia Monar i la xarxa de recs, els cultius antics o les casetes de les hortes.

Utilitzant les potencialitats dels telèfons actuals, les persones visitants podran gaudir d'una experiència híbrida entre la interpretació real i digital de l'entorn, permetent la geolocalització del patrimoni, la personalització de rutes, la captura d'imatges, la possibilitat de compartir experiències i una millor comprensió de l'espai visitat, connectant-les amb l'entorn.

L’aplicació està pensada per a mòbils i tauletes i serà compatible amb Android i iOS. També permetrà consultar i personalitzar diferents itineraris, així com implementar la realitat augmentada per enriquir l'experiència de visita a les hortes de Santa Eugènia.

Estarà disponible en quatre idiomes i s'adreçarà a diferents públics, incloent-hi escoles, famílies i visitants amb sensibilitat cap a la natura.

Des de l'Ajuntament de Girona assenyalen que servirà per potenciar i dinamitzar les hortes de Santa Eugènia, a més de "promoure l'apoderament de la ciutadania, l'associacionisme i la producció local saludable, en contraposició a la producció massiva d'aliments".

El pressupost del disseny, la promoció i programació de l'aplicació es de 183.945,03 euros.