En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

L'hotel de Tossa de Mar on s'allotgen. / Foto: Aleix Freixas (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els primers 100 sol·licitants d'asil han arribat a Tossa de Mar aquest passat dimarts a la nit per allotjar-se a l'hotel on està previst que hi passin un mes com a màxim.

Es tracta de persones de Mali que han arribat en autocar i han entrat dins de l'hotel reservat a Tossa de Mar. Hi haurà un segon grup de persones acollides que arribarà entre aquest dimecres i el dijous.

A finals de setmana es preveu que ja hi hagi les 200 persones que va anunciar la delegació del govern espanyol a l'ajuntament el cap de setmana passat. Des del Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions asseguren que l'estada podria escurçar-se en funció de la durada dels tràmits.

Les persones que han arribat a Tossa de Mar són tots sol·licitants d'asil que ja han passat una primera atenció sanitària i que estan a l'espera de rebre una sortida definitiva a la seva situació.

En la majoria de casos són persones que tenen família en altres punts de l'Estat o d'Europa. Quan se'ls hagi localitzat, es tramitarà el trasllat perquè puguin reunir-se una altra vegada. Pel que fa a la resta s'estudiarà cas per cas per veure quin futur es dona a aquests sol·licitants d'asil.

Mentre estiguin a Tossa de Mar l'atenció en l'acollida d'aquestes persones recaurà exclusivament a la fundació APIP-ACAM, que està especialitzada en l'àmbit del dret d'asil.