En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Agents dels Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional comproven la identitat d'un home durant l'operatiu. / Foto: Ajuntament de la Bisbal d'Empordà

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Un operatiu policial dels Mossos, Policia Nacional i Policia Local de la Bisbal d'Empordà en contra de les ocupacions delinqüencials s'ha saldat amb l'inici de 7 expedients d'expulsió de persones que no tenien papers.

L'operatiu s'ha fet aquest dimarts a primera hora del matí i s'ha concentrar en 16 domicilis.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Xavier Dilmé, assegura que lluiten "contra màfies organitzades que lloguen pisos ocupats i després s'hi fan activitats delictives".

Dilmé lamenta que a més generin molèsties als veïns i una forta alarma social. Per això han tirat endavant aquest operatiu i avisa que s'anirà repetint en el futur.

En l'operatiu policial, s'han redactat 6 actes d'usurpació de domicili i s'han identificat 14 persones en total. Arran d'aquesta identificació, els agents de la Policia Nacional han citat set persones per iniciar els tràmits d'expulsió en aplicació de la llei d'estrangeria. Es tracta del cos policial competent en matèria d'estrangeria.

De fet, l'operatiu serveix per comprovar casos d'ocupacions d'habitatges però també per comprovar i verificar la identitat dels ocupants i controlar la situació administrativa. Dilmé reitera que l'objectiu d'aquesta pressió policial és actuar en casos on hi ha molèsties veïnals i activitats delinqüencials, però no que hi hagi una persecució a persones en situació vulnerable.

L'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà preveu posar en funcionament ben aviat l'Oficina Antiocupacions que tindrà l'ajuntament.