En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Detenció del suposat autor del doble crim al barri de Font de la Pólvora de Girona / Foto: Mossos d'Esquadra i Guàrdia Civil

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil han detingut aquest dimarts a Granada els dos sospitosos més que buscaven relacionats amb el doble crim de la nit de la revetlla de Sant Joan al barri de Font de la Pólvora de Girona.

L'operació s'ha saldat amb la localització i detenció dels quatre fugitius.

A primera hora del matí ja havien arrestat a Pinos Puente l'home que hauria obert foc amb una AK-47 i la seva parella. Hores més tard han detingut els altres dos, quan s'han entregat a la Guàrdia Civil a Granada. Un d'ells és el menor que, segons la investigació, va disparar amb una arma curta contra un altre menor, que va resultar ferit.

També han detingut una cinquena persona que tenia un requeriment judicial pendent no relacionat amb els fets.

El tiroteig que va tenir lloc després d'una discussió entre dues dones es va saldar amb quatre ferits, dos dels quals van morir a l'hospital la mateixa nit.

A banda d'aquests quatre arrestats, també hi ha dos detinguts més en relació al cas. Dimarts passat, dos cunyats de 23 i 26 anys de l'autor es van entregar a la comissaria dels Mossos de Figueres, després de negociar-ho amb els investigadors.

Dijous van passar a disposició del jutjat d'instrucció 3 de Girona i la magistrada va acordar presó provisional comunicada i sense fiança com a còmplices de dos assassinats consumats i dos en grau de temptativa, tinença il·lícita d'armes i amenaces.

D'altra banda, l'alcalde de Girona, Lluc Salellas, confia que la detenció de dos dels suposats autors del doble crim ajudarà a "destensar" el barri: "Ajudarà a poder anar treballant en el pla de convivència, de seguretat i de millora per al conjunt del sector est".

Salellas ha exposat que la detenció de l'home que va obrir foc amb un fusell AK-47 i de la seva parella és una bona notícia per a la ciutat. La situació desencadenada després del doble crim, amb aldarulls per revenja a Girona i Figueres, va desembocar amb un dispositiu policial a Font de la Pólvora, que s'ha mantingut. L'alcalde ha demanat al Govern que la presència dels Mossos d'Esquadra continuï "de forma més o menys permanent".