En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

L'acte de presentació del nou fons extraordinari de la Diputació de Girona hi han assistit uns 200 alcaldes i regidors d'arreu de les comarques gironines. / Foto: Miquel Millan (Diputació de Girona)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i el vicepresident primer, Pau Presas, han presentat aquest dimarts el nou fons als ens locals de la demarcació.

A l'acte, que s'ha fet a l'aula magna de la Casa de Cultura de Girona, hi han assistit alcaldes i regidors d'uns 200 municipis de les comarques gironines.

Es tracta d'unes subvencions de lliure disposició i amb una dotació total de 7,4 milions d'euros, que es reparteix entre la quantitat que es destinarà als ajuntaments (7 milions) i als consells comarcals (els 400.000€ restants).

A cada consistori se li assignarà un import fix en funció del nombre d'habitats. Els municipis més petits rebran 20.000€ i, des d'aquí, la xifra anirà augmentant fins als 150.000€ que percebrà Girona, com a ciutat més gran de la demarcació.

El ple de la Diputació de Girona de la setmana que ve donarà llum verda a aquest nou fons. Segons ha avançat Miquel Noguer, els ens locals percebran la quantitat exacta que els hi correspon "a finals de novembre o a principis de desembre" d'aquest mateix 2024.

Aquesta aportació extraordinària als ens locals s'afegirà al Fons de Cooperació Econòmica Municipal, la principal línia d'ajuts de la corporació. Enguany aquest fons per als ajuntaments és de 27.350.000€ (arran de la consolidació d'un fons extraordinari que s'havia obert fa dos anys per minimitzar els efectes de la pandèmia).

El Fons de Cooperació Econòmica Municipal també és de lliure disposició. A més, el president de la Diputació ha recordat que "està garantit que mantingui la mateixa dotació fins a final de mandat, el 2027".

En aquest sentit, Miquel Noguer ha subratllat que, durant aquest mes d'octubre, tots els ajuntaments percebran el 50 % restant del que els correspondria en aquest exercici.

La trobada també ha servit perquè els representants dels municipis de la demarcació hagin pogut tenir un contacte directe i intercanviar punts de vista sobre aspectes que els afecten.

Durant la seva intervenció, Miquel Noguer ha recordat als alcaldes i altres autoritats que la Diputació de Girona "no només aporta subvencions, sinó eines per facilitar el funcionament diari dels ajuntaments, sobretot dels més petits".