En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els fets van tenir lloc el diumenge 13 d'octubre a mig matí, quan els veïns d'un bloc del c/ Oviedo de Girona van fer una primera trucada als Mossos d'Esquadra per un intent d'ocupació.

Una patrulla va desplaçar-se fins al bloc en qüestió. En arribar-hi, van veure quatre homes que sortien de l'edifici i els van identificar.

Un d'ells portava una bossa amb roba, un pany, dos bombins i un trepant amb bateria. Aquests objectes són els que haurien intentat fer servir per forçar la porta i canviar el pany.

A més, al carrer van identificar un cinquè home que també havia estat forçant la porta. Els agents van comprovar que al tercer pis hi havia un habitatge amb la porta desencaixada del marc i la fusta estava parcialment trencada. Tot i així, no hi havia ningú a dins.

Poques hores després, la policia va rebre un nou avís per un intent d'ocupació en el mateix habitatge. En arribar-hi, en aquesta ocasió van veure com un dels identificats al matí estava manipulant el portal i un grup d'homes (6 en total) ja havia accedit a l'interior del pis i l'havien ocupat. La porta estava totalment trencada, però havien col·locat mobles per barrar el pas.

Els agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana i efectius de l'Àrea Regional de Recursos Operatius de Girona van aconseguir que els homes retiressin la porta malmesa, els mobles i marxessin del pis. A la sortida, un dels homes, de 29 anys, va acabar detingut per resistència i desobediència als agents de l'autoritat, per danys i per ocupació de l'immoble. La resta, van quedar denunciats penalment per un delicte d'ocupació d'immobles.

Arran de l'actuació, els Mossos d'Esquadra van indagar que els homes havien estat amenaçant els veïns que volien evitar l'ocupació. A més, asseguren que l'objectiu era entrar al pis, canviar el pany i després vendre les claus de l'immoble ocupat per obtenir diners de famílies vulnerables i sense recursos que no tenen un habitatge.

El detingut, amb antecedents, va passar el dia 14 d’octubre a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Girona.