En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

L'acusat durant el judici. / Foto: Xavier Pi (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els disturbis que hi va haver la nit del 17 de febrer del 2021 a Girona per l'empresonament del raper Pablo Hasel han assegut a la banqueta dels acusats fins a 5 persones.

Per a 4 d'ells ja es va celebrar el judici a finals del 2022. Tot i que l'Audiència els va absoldre a tots pel delicte de desordres públics, sí que n'hi va haver 2 que van acabar condemnats. Un a 3 anys i 1 dia de presó per haver llançat pedres contra la línia policial, i l'altra -en aquest cas, era una noia- a haver de pagar una multa de 2.400 euros per haver-se resistit a la detenció.

El jove a qui s'ha jutjat avui, però, no es va presentar a aquell judici. Per això, l'Audiència de Girona el va declarar en rebel·lia, va ordenar-ne la seva detenció i, un cop la policia el va localitzar, va ingressar en presó preventiva.

La fiscalia demanava per a ell una condemna de 7 anys de presó per un delicte de desordres públics i un altre d'atemptat a l'autoritat amb instrument perillós. Al seu escrit, recull que l'acusat formava part d'un grup que es va enfrontar als Mossos d'Esquadra a la zona de la plaça del Vi.

"Emparant-se en l'agressió col·lectiva directa, va llançar dues ampolles de vidre contra la línia policial situada a la confluència entre la plaça i el pont de Pedra, una de les quals va impactar contra un escut policial", diu el ministeri públic.

A l'inici del judici, però, la fiscal ha rebaixat substancialment la pena que sol·licitava al seu escrit. I ho ha fet en el mateix sentit d'allò que ja va resoldre l'Audiència per a la resta de processats. Per això, ha retirat l'acusació per desordres públics, i aquella que demanava per a l'agressió als agents (en concret, 3 anys i mig de presó) l'ha deixada en 3 anys i 1 dia de presó.

L'acusat, que ara té 26 anys, ha admès els fets i les parts han renunciat a la resta de la prova, motiu pel qual el tribunal ha dictat sentència de viva veu.

Els aldarulls a Girona arran de l'empresonament del raper lleidatà van afectar de ple el Barri Vell. Aquell 17 de febrer del 2021 es va convocar una manifestació de protesta a la plaça U d'Octubre, que va congregar unes 300 persones. Cap a les 8 del vespre, però, un grup de manifestants van començar a llançar pedres i objectes contundents contra la policia, i la situació va derivar en disturbis.

Entre d'altres, els manifestants van muntar una espècie de barricades al carrer Santa Clara -aprofitant el material de l'obra que es feia a la Central del Molí- i després es van desplaçar fins a la zona del pont de Pedra i de la plaça del Vi, on van continuar els enfrontaments amb els Mossos d'Esquadra.