En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

El punt de l'urbanització King Park on hi va haver el tiroteig mortal. / Foto: Arxiu ACN

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els Mossos d'Esquadra han detingut sis homes presumptament relacionats amb la mort violenta d'un altre en un tiroteig que va tenir lloc el 9 de febrer passat a Sils.

Les detencions s'han fet en diferents moments de la investigació, ja que dos dels investigats van fugir a Colòmbia i Portugal després d'haver comès els fets.

La primera detenció es va fer poc després dels fets. Els agents van tenir constància que un home estava sent atès en un centre hospitalari per una ferida d'arma de foc i el van relacionar amb el tiroteig de Sils. Quan va quedar fora de perill el van detenir i actualment està en un centre penitenciari.

Fruit de la investigació, es va determinar que el presumpte autor material del crim havia fugit a Colòmbia poc després de cometre els fets. La Policia Nacional de Colòmbia el va detenir el 6 d'agost, a requeriment d'una ordre de detenció europea i internacional emesa pel jutjat d'instrucció 3 de Santa Coloma de Farners. Després de passar a disposició judicial en aquest país, va ingressar a presó. Durant els propers dies s'iniciaran els tràmits per demanar la seva extradició a Espanya.

Els investigadors van identificar un altre home que hauria participat presumptament en es fets i que actualment està en un centre penitenciari a Portugal per la seva presumpta relació amb pertinença a grup criminal per tràfic de drogues. En el marc d'aquesta investigació, el 19 de setembre va quedar detingut i també s'han iniciat els tràmits per a al seva extradició.

A mesura que ha avançat la investigació, la DIC de Girona ha identificat també a la resta de les persones implicades amb els fets i per aquest motiu i en coordinació amb el jutjat coneixedor de la causa i la fiscalia es va planificar aquest dimarts 15 d'octubre un dispositiu d'explotació a Sabadell per a dur a terme les detencions. També es van escorcollar els domicilis i vehicles utilitzats pels investigats a la recerca de nous indicis vinculats amb els fets.

El Jutjat d'Instrucció número 3 de Santa Coloma de Farners ha decretat presó provisional sense fiança pels 3 detinguts. De fet aquest dijous han passat a disposició judicial. Un dels homes ja fa setmanes que va ingressar a presó després de la seva detenció pels mateixos fets. A més, el jutjat també ha demanat l'extradició dels dos detinguts a Colòmbia i Portugal que també estarien relacionats amb el crim per tal que passin als tribunals de Santa Coloma de Farners i es resolgui la seva situació personal.

El crim va tenir lloc el 9 de febrer en una casa de la urbanització King Park de Sils. Des d'un principi, la hipòtesi que va guiar la investigació era que el tiroteig estava vinculat amb un afer de drogues, que havia enfrontat dos grups. Per veure quin rol havia tingut cadascú, els Mossos d'Esquadra van fer un buidatge de les càmeres de videovigilància de les rodalies i també van resseguir els mòbils dels sospitosos.

La investigació ha permès concloure que el grup d'assaltants (del qual en formaven part els sis detinguts) havia preparat el narcoassalt a consciència. De fet, el dia abans, mitjançant un tercer que actuava d'enllaç, van concertar una cita amb l'altre grup -dins el qual hi havia la víctima- simulant que volien comprar droga.

La trobada es va fer en una benzinera de Sils. Aquí, les dues parts haurien acordat l'intercanvi (ensenyant una mostra de droga i, fins i tot, arribant a fer una paga i senyal). L'endemà, venedors i compradors van acordar veure's a casa de la víctima per dur a terme la transacció.

D'entrada, els investigats van quedar-se a fora esperant a l'interior de dos cotxes. Però després que la víctima ensenyés part de la droga a qui actuava com a suposat comprador, l'autor del crim va accedir a l'interior de l'habitatge i va engegar-li el tret mortal al tòrax.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, la causa -que ja no es troba secreta- està oberta per un delicte d'assassinat.