En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

L'atracció completament cremada al passeig de la Devesa.

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Associació Amics del Parc de la Devesa reclama a l'Ajuntament de Girona que tregui les atraccions de Fires de l'interior del parc.

Arran de l'incendi de la setmana passada, que va afectar un remolc que acull una tómbola, l'entitat assegura que les atraccions representen "un risc" per a les persones i el medi natural, perquè la Devesa "no reuneix les condicions adequades per acollir el parament d'atraccions i parades" durant la festa major.

L'incendi del remolc que acull una de les tómboles que s'instal·len a la Devesa per les Fires de Sant Narcís es va declarar divendres cap a tres quarts de cinc de la matinada. Els Bombers hi van desplaçar tres dotacions, que van poder extingir les flames del tot unes dues hores després, i també van evitar que el foc es propagués a d'altres atraccions properes.

En un comunicat, l'associació Amics del Parc de la Devesa agraeix que el sinistre no causés cap dany personal, tot i que sí lamenta l'afectació material que van patir els amos de la tómbola.

L'entitat recorda que fa temps que s'oposa a què les atraccions i les parades de Fires s'instal·lin al parc, i arran de l'incendi, reitera els arguments que han portat a reclamar-ho.

D'entrada, consideren que situar les atraccions a la Devesa "no és sostenible ni respectuós amb l'entorn", perquè suposa perjudicis "al sòl, l'arbreda, els ocells i altres animals" que havien al parc. A més, l'associació diu que també hi ha "risc" per a les persones i el medi, ja que la Devesa "no reuneix les condicions adequades" per muntar-hi les atraccions. I per últim, recorda a l'Ajuntament que el parc té categoria de Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN) i que el consistori té "l'obligació de cuidar-lo i conservar-lo".

"Lamentablement, el remolc-tómbola que es va cremar per complet va evidenciar els riscos que les atraccions i parades de les Fires comporten per a les persones i l'entorn", diu l'associació Amics de la Devesa en un comunicat. L'entitat també recorda que no és la primera vegada que això passa.

"Afortunadament, aquest cop l'incident va passar de matinada i amb molt poques atraccions i parades instal·lades al parc", recull l'escrit. L'associació, però, es pregunta també què podria haver passat si l'incendi s'hagués declarat en plenes Fires, amb el parc ple de gent.

"L'alta densitat d'atraccions i parades, i la seva ubicació -molts cops en llocs de difícil accés o rodejades d'altres atraccions i parades- suposen un risc cert en cas de sinistre, que s'accentua per la dificultat d'accés dels serveis d'emergències, siguin Bombers, ambulàncies o policia", sostenen els Amics de la Devesa.

L'entitat demana a l'equip de govern que faci "una reflexió seriosa sobre com s'estan fent les coses i prengui les decisions oportunes per protegir les persones i el parc de la Devesa".