Una desena de restaurants i quatre allotjaments participaran a la 34 edició de la Garoinada de Palafrugell, que se celebrarà des d'aquest divendres i fins al 31 de març.
En aquesta nova edició, els restaurants oferiran un menú que consisteix en un entrant de garoines, un primer plat a triar entre Catxoflino (plat autòcton de cuina tradicional) o bé un plat alternatiu diferent en cada restaurant, unes postres de pa amb xocolata, aigua, vi i cafè.
El preu del menú variarà entre 60 i 75 euros, depenent de l’establiment.
Com ja és habitual, a més, s’ofereixen diferents fórmules per passar un cap de setmana de Garoinada a Palafrugell que inclouen el menú i l’allotjament en algun dels hotels del municipi. Així mateix, també es podrà gaudir de l’experiència entre setmana, amb l’oferta del menú i allotjament de diumenge a divendres.
D’altra banda, els allotjaments regalaran un talonari de tiquets per visitar els diferents equipaments culturals del municipi gratuïtament (Fundació Josep Pla, Fundació Vila Casas Can Mario i Jardí Botànic de Cap Roig), un descompte per visitar el Museu del Suro de Catalunya, un tiquet per a la piscina municipal i un val de descompte per comprar a Vins i Licors Grau, patrocinador de la campanya.
Aquest any el disseny del cartell de la campanya l’ha realitzat el fotògraf palafrugellenc Lluís Català, membre i comissari de la Biennal Xavier Miserachs des de 2010. Per a la creació del cartell, Català contraposa la imatge moderna d’una mà obrint la garoina, amb una fotografia dels anys 70, que vol retre homenatge a les imatges inicials del turisme a la Costa Brava.